Een avond met Christoph Amend van Zeit Magazin (Nieuwscentrum)

28 oktober 2015

Afgelopen donderdag avond hadden we een inspirerende avond in het Nieuwscentrum met hoofdredacteur Christoph Amend van Zeit Magazin. Een verslag in foto's.

In het nieuwe nummer dat we presenteerden onder meer een lang interview met Ryan Gosling over zijn nieuwe film die in Cannes in première ging en behoorlijk wat kritiek te verduren kreeg. Een portret van Athene met veertien inwoners die ondanks de lastige situatie in de stad blijven wonen en kans zien hun bedrijf te behouden, Zeit vraagt zich af of Athene het nieuwe Berlijn is. Roni Horn fotografeerde Isabelle Huppert van dichtbij en Paolo Pellegrin fotografeerde de Hamburgse haven.

 

We spraken met Christoph over zijn persoonlijke geschiedenis met Zeit Magazin, zijn invloeden, de invloed van independent magazines op zijn werk, wat het verschil is tussen wekelijks of twee keer per jaar een nummer uitbrengen, hoe belangrijk de cover voor een tijdschrift is en over het feit dat Christoph als hoofdredacteur veel zelf schrijft voor het tijdschrift. Hij vertelde dat het anno 2015 voor een tijdschrift belangrijk is om naast print ook online en in de echte wereld live aanwezig te zijn, zoals met dit soort events.
We bedanken Christoph en het Zeit Magazin-team voor deze geslaagde avond.

Delen op

€ 17,50
€ 17,50
pro-mbooks1 : athenaeum