Guido Eekhaut en Marion Pauw op de shortlist voor de Gouden Strop 2015

06 mei 2015

Vanochtend werd de shortlist voor de Gouden Strop 2015 bekendgemaakt, de genomineerde boeken zijn: De mythe van Methusalem van Jo Claes, Walker van Patrick Conrad, Kingston noir van Guido Eekhaut, Hemelen van Marion Pauw en De huisgenoot van Marjolijn Uitzinger.

De Gouden Strop is de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman van het afgelopen jaar. Aan de prijs is een geldbedrag van € 10.000,- verbonden, daarnaast ontvangt de winnaar en een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel. Op 28 mei, tijdens de Avond van het Spannende Boek, wordt duidelijk wie de Gouden Strop dit jaar in ontvangst mag nemen.

Naast de Gouden Strop wordt tijdens de Avond van het Spannende Boek ook de Schaduwprijs uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. De shortlist voor deze prijs ziet er als volgt uit: De verloren dochters van Arjan Hoks, Ongrijpbaar van Bianca Nederlof en Tunis van René van Rijckevorsel. De winnaar van deze prijs wint € 1.000,- en een kunstwerk van Daan Jippes.

pro-mbooks1 : athenaeum