Hanya Yanagihara en Lauren Groff op shortlist National Book Awards

14 oktober 2015

Onder anderen Hanya Yanagihara, Lauren Groff en Ta-Nehisi Coates maken nog kans op de National Book Awards 2015. De shortlists werden vandaag bekend gemaakt.

De National Book Awards zijn onder Amerika's meest prestigieuze literaire prijzen. Naast een prijs in de categorie fictie worden er ook prijzen in de categorieën non-fictie, poëzie en jongerenliteratuur uitgereikt. De afgelopen jaren wonnen onder anderen Phil Klay (2014), James McBride (2013), Louise Erdrich (2012) en Jesmyn Ward (2011) de fictieprijs.

Sinds de Man Booker Prize ook Amerikaanse inzendingen kent, is een vergelijking mogelijk: Yanagihara werd alom als grootste kanshebber voor de Booker genoemd. Van de genomineerde boeken worden alleen die van Groff en Yanagihara binnenkort in vertaling uitgebracht. Jesse Ball, Nell Zink en Edith Pearlman vielen af van long- naar shortlist. 18 november worden de winnaars bekendgemaakt.

De shortlist:

Voor de non-fictieprijs zijn nog onder andere Ta-Nehisi Coates, Between the World and Me en Sally Mann, Hold Still genomineerd.

Delen op

€ 23,99
€ 20,99
€ 23,99
€ 20,99
pro-mbooks1 : athenaeum