Het Nieuwscentrum signaleert: 111 winkels, Subway, Hello Mr. en The Anonymous Sex Journal

23 september 2015

Het Nieuwscentrum signaleert: 111 winkels, Subway, Hello Mr. en The Anonymous Sex Journal

Henriette Klautz en Eddy Posthuma de Boer, 111 Winkels in Amsterdam die je niet mag missen

Henriette Klautz en Eddy Posthuma de Boer, 111 Winkels in Amsterdam die je niet mag missen

In dit boek een mooi overzicht van bijzondere winkels in de stad. Onze collega's van de gespecialiseerde reisboekhandel Pied-a-Terre komen voorbij, net als de filmwinkel Cine Qua Non in de Staalstraat waar je geweldige oude filmposters en DVD's kunt vinden. En voor 'bier met de allure van een kostbare wijn' moet je bij ons om de hoek zijn bij De Bierkoning in de Paleisstraat.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld met de winkels in alfabetische volgorde en met plattegrondjes van de stad, zodat je per wijk op zoek kunt.

Ook het Nieuwscentrum is in de gids opgenomen: 'er is plaats voor bijzondere tijdschriftjes die je nergens anders vindt, kleine juweeltjes uit Londen of Berlijn.' Hieronder drie voorbeelden van deze kleine bijzondere bladen.

230 pagina's, € 14,95

Henriette Klautz en Eddy Posthuma de Boer, 111 Winkels in Amsterdam die je niet mag missen
Subway #5

Subway #5

Subway wordt in New York gemaakt door zinemaster Erik van der Weijde. De subtitel is 'Connecting People with Paper'. Het blad brengt internet terug naar papier door stukken van Wikipedia letterlijk te publiceren. Denk bijvoorbeeld aan kleine Wikipedia-artikelen over het hondenras de boxer, het gebruik van de barbecue en het ontstaan van de Berlijnse U-Bahn. Van der Weijde verzamelt quotes van beroemde mensen en publiceert ze in rijtjes van tien in elk nummer, dit keer grappige quotes van Woody Harrelson en Woody Allen. En een aantal interviews met kunstenaars.

Het is een bijzonder vermakelijk klein tijdschrift dat zich heel consequent aan het eigen concept houdt. Vorig jaar interviewden we Van der Weijde voor ons blog.

30 pagina's, € 6,50

Subway #5
Hello Mr. #6

Hello Mr. #6

Hello Mr. komt eveneens uit New York en is een slim gay blad dat geheel onafhankelijk wordt uitgegeven. Het tijdschrift slaat een andere weg in dan de meeste bladen over mannen die met mannen daten, eerder in het blad veel coming out-verhalen maar zes nummers verder zijn de verhalen gevarieerder, hoewel nog steeds persoonlijk. In de achtste editie veel portretten en verhalen uit Berlijn . De Berlijnse fotograaf en filmmaker Matt Lambert fotografeerde een vijftiental jongens voor Hello Mr. en vertelt over zijn onderzoek naar liefde, seks en intimiteit in Berlijn.

184 pagina's, € 17,50

Hello Mr. #6
The Monocle Guide to Cosy Homes

The Anonymous Sex Journal: The Solo Issue

The Anonymous Sex Journal is een bijzonder en geliefd klein blaadje van vijftien bij tien centimeter in een plastic hoesje. Het wordt gemaakt door Alex Tieghi-Walker, de hoofdredacteur van airbnb's magazine Pineapple. Mensen kunnen anoniem seksverhalen insturen via de website. De teksten worden niet geredigeerd en precies zo gepubliceerd als ze binnen komen, wat soms een bijzondere toevoeging geeft.

De verhalen zijn soms ontroerend, soms smerig, soms gênant, lachwekkend, raar of hilarisch. Elk nummer heeft een eigen illustrator, voor The Solo Issue is dat Laura Callaghan die prachtige tekeningen maakte bij de dertig verhalen. Het concept is heel goed, de print met risograph en het mooie lettertype maakt dit tot een klein juweeltje vol verhalen die je in een ruk uitleest.

40 pagina's, € 11,50

The Monocle Guide to Cosy Homes

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum