Het Nieuwscentrum signaleert American Chordata, Zweikommasieben en Too Much

26 augustus 2015

Het Nieuwscentrum signaleert drie tijdschriften en een boek: American Chordata, Zweikommasieben, Too Much en Caroline Roberts' Graphic Design Visionaries.

American Chordata #1

American Chordata #1

American Chordata is een nieuw literair tijdschrift dat gemaakt wordt in New York door redacteur Ben Yarling. Het heeft een prettig klein formaat, fijne typografie en een goed verzorgde mix van poëzie, korte verhalen en opvallend veel fotografie. Het blad zegt zelf: ‘We are founded on the belief that a good literary magazine can celebrate sophisticated design and earnest expression on the same 5.5 by 8.5 page. We seek work that is brave, illuminating, and emotionally detailed.’
Het is een mooie aanvulling op ons assortiment nieuwe literaire tijdschriften die erin slagen literatuur hip te maken zoals The Believer, Structo, The White Review en Das Magazin. Vooral de drie gedichten van D. Eric Parkison vallen op.

122 pagina's, € 14,95

American Chordata #1
Zweikommasieben #11

Zweikommasieben #11

Het Zwitserse Zweikommasieben is een succes, het wil de hedendaagse clubcultuur documenteren met interviews met DJ's, producenten en muzikanten en essays over elektronische muziek. Ze organiseren raves, clubavonden en events in verschillende steden. Het blad verschijnt twee keer per jaar in het Duits en Engels. De manier waarop ze de tekst van de artikelen verdelen over de pagina's, gebruikmakend van verschillende fonts, maakt het gemakkelijk de twee talen uit elkaar te halen. In dit nummer drukken ze veel foto's af op zilverpapier, wat bijzonder goed werkt.
Er komen in #11 artikelen en interviews voorbij met Onetrix Point Never, Dalglish, Kuedo en Hieroglyphic Being. Mensen die graag Wire lezen hebben er een nieuwe vriend bij.

160 pagina's, € 12,50

Zweikommasieben #11
Too Much #6

Too Much #6

Het Japanse Too Much noemt zichzelf A magazine of romantic geography. Wat dat nou helemaal precies inhoudt weten we niet, maar het is een van onze favoriete bladen, dat helaas maar en keer per jaar verschijnt. Het heeft een hele bonte mix artikelen over design, wetenschap, kunst, interieur, geschiedenis, Japan, ambacht, fotografie en mode.
In dit zesde nummer schrijft Yoshiko Imaizumi een lang stuk over de geschiedenis van Chinju-No-Mori een Shinto bos in Tokio. Dan is er een artikel over een nepberg die in Shanghai tegen een gebouw aan gebouwd is; de berg is onaf en wordt niet begrepen. Jesper Larsson graaft de details van de mythe op.

206 pagina's, € 19,90

Too Much #6
Caroline Robberts, Graphic Design Visionaries

Caroline Roberts, Graphic Design Visionaries

Graphic Design Visionaries is een dik boek over de geschiedenis van design en wie er het meeste invloed op hadden en hebben. Het zit tjokvol beeldmateriaal en portretten van designers - van Piet Zwart tot Jan van Toorn. Wat opvalt is de ruime aanwezigheid van platenhoezen, in de jaren zeventig en tachtig ontwierp Peter Saville veel albumcovers voor Factory Records en Vaughan Oliver voor 4AD.
Een must voor design- en typografieliefhebbers.

310 pagina's, € 41,50

Graphic Design Visionaries

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum