Het Nieuwscentrum signaleert: Belgique Excentrique, Elephant en Weird Guide Amsterdam (14-01-2015)

14 januari 2015

Het Nieuwscentrum signaleert locatie bepaalde publicaties: België (Belgique Excentrique), Amsterdam (Weird Guide Amsterdam) en Londen (Elephant).

Thijs Demeulemeester & Diane Hendrix, Belgique Excentrique

Je ogen uitkijken, dat deden de makers toen ze de huizen bezochten die in Belgique Excentrique zijn vastgelegd, en maakten ons daardoor deelgenoot van hun verwondering. Bij iemand naar binnen gluren, altijd een feest.
Van flamboyant tot minimalistisch en van kermis tot industrieel. Geen krappe bovenhuisjes maar ruime herenhuizen, oude fabrieken, scholen en kloosters. De bewoners van deze huizen worden ook geportretteerd, en hun verhaal is beschreven in drie talen. Een waar Europees inspiratieboek.

€ 39,95

Elephant #21

Elephant #21

Welke plek heeft Londen in de kunstwereld, bestaat de Londense kunstscene nog? Het nieuwe nummer van Elephant poogt deze vraag te beantwoorden. Galeries in Londens duurste wijk, Fitzrovia, worden vergeleken met andere buurten, er zijn portretten van de genomineerden voor de Turnerprize (Tate Gallery's jaarlijke prijs voor een jonge Engelse kunstenaar) én een reportage over studio's van jonge kunstenaars. Verder staat het tijdschrift vol met kunst, installaties, fotografie, schilderijen en objecten - allemaal uit Londen.

€ 19,95

Elephant #21
Weird Guide Amsterdam

Weird Guide Amsterdam

Nóg een gids over de stad. Volgens de makers van Weird Guide Amsterdam is weird het nieuwe normaal. Dan kun je wel een handleiding gebruiken. Weird gaat buiten de toeristische delen van de stad op zoek naar bijzondere winkels, plekken, activiteiten, mensen, festivals en straten. Ken je de Czaar Peterstraat al? Die is enorm opgebloeid en herbergt veel bijzonders. Weird Guide komt ook met tips voor wandelingen, mooie tramroutes en buitenbibliotheekjes aan de straat. Amsterdam is nog bijzonderder dan je denkt.

€ 20,-

Weird Guide Amsterdam

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum