Het Nieuwscentrum signaleert Bon, Hunger, The Heritage Post fur die Frau en Everything is Connected

04 maart 2015

We verblijven ook deze week in de 'spring-mood' met fraaie (mode)publicaties... Het Nieuwscentrum signaleert Bon, Hunger, The Heritage Post fur die Frau en Everything is Connected: VITRA.

Bon #68

Bon #68

Mode als startpunt voor verkenningen in literatuur, mode, kunst en voedsel. Als motto kiest de redactie: ‘Poetry = three mismatched shoes at the entrance of a dark alley,’ van Charles Simic. Met onder andere een interview met Yamamoto. De vraag wordt gesteld of mode poëtisch kan zijn als het zo snel gaat, wat is van waarde, echt lezen in plaats van 'killing time with airport thrillers', en hoe echt is onze garderobe?

Dit alles en meer met beeldschone visuals.

258 pagina's, € 8,50

Bon #68
Bon #68
Hunger #8

Hunger #8. For the culturally and visually hungry

Mode schurkt in de Hunger lekker aan tegen kunst en fotografie. Het blad maakt lawaai, ook letterlijk als je de pagina's halverwege per ongeluk uit je hand laat vallen omdat het er zoveel zijn en zo glossy. Maar vooral visueel lawaai. Van sterke close-ups tot een tot bizarre proporties opgepompt fitness-meisje. Badschuim, een serieus interview met Kris van Assche, elastiekjes, George the Poet gefotografeerd door Rankin - die overigens meer van de fotografie in dit nummer deed - Jeremy Irvine, Lindsay Lohan, Phillip Toledano en ga zo maar door.

453 pagina's, € 9,99

Hunger #8
Hunger #8
The Heritage Post für die Frau #4

The Heritage Post für die Frau #4

Het concept is steeds hetzelfde, de indeling ook. In die zin geen spannend tijdschrift maar de inhoud is een bron van kennis en inspiratie. Over kleine merken, handgemaakte spullen, de mode van Downton Abbey, Kings of Indigo in Amsterdam, vintage koken, haringmeisjes en de kunst van het theedrinken. Het plezier van de redactie bij het verzamelen van dit alles spat van de 158 pagina's.

158 pagina's, € 8,50

The Heritage Post fur die Frau #4
The Heritage Post fur die Frau #4
Everything is Connected: Vitra Home Collection

Clothing Poverty

Een overzichtsboek van de Vitra-collectie. Opgebouwd als een mindmap is in dit boek werkelijk alles met elkaar verbonden. Van Charles & Ray Eames via coffee breaks en chaos tot Verner Panton, human needs en Hella Jongerius. Een geweldige collectie foto's, reclamemateriaal, schetsen en maffe concepten.

300 pagina's, € 27,94
Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum