Het Nieuwscentrum signaleert: Collection of Documentaries, Neptun en Le Petit Voyeur (8 april 2015)

08 april 2015

Het Nieuwscentrum signaleert fotografie en kunst: Collection of Documentaries, Neptun, Le Petit Voyeur en Super-Modified.

Collection of Documentaries #0

Collection of Documentaries #0

Collection of Documentaries is een van de hipste bladen uit de UK. Doordat ze op hun website alleen de slogan 'No online presence' en een e-mailadres hebben staan, genereren ze aandacht door het mysterie. Is deze aandacht terecht? Zeker, COD is een vuistdik tijdschrift met alleen maar foto's waarop de Britse jeugdcultuur anno nu vastgelegd is. Door de overweldigende hoeveelheid beelden lukt dit goed. Het is een rauw, eerlijk en sexy portret. 'This is Britain,' schrijft redactrice Elizabeth Gregory in het nawoord. Dit eerste lanceringsnummer smaakt naar meer.

300 pagina's, € 19,50

Collection of Documentaries #0
Collection of Documentaries #0
Neptun #2

Neptun #2

Neptun is een charmant tijdschrift uit IJsland, en eigenlijk ook het enige dat we hebben van het eiland. Het gaat over kunst, design en architectuur uit met name IJsland zelf. Claudia Hausfeld is geboren in 1980 in Oost-Duitsland en is afgestudeerd aan de Iceland Academy of Arts in 2012, haar knip en plak collages met oude foto's scheppen bizarre realiteiten die vaak grappig zijn. Arndis Sigurbjornsdottir is geboren in 1945 en is een bekend kunstenares in Reykjavik. Naast keramiek, schilderen en tekenen is breien een van haar favoriete disciplines. In Neptun komt een serie gebreide taarten voorbij. Dan is er is een gesprek tussen de twee illustratoren Leifur Ymir Eyjolfsson en Nikulas Stefan Nikulasson die praten over hun vak. Tijdens het gesprek dat geen introductie heeft, leer je hun werk kennen en de relatie die ze met elkaar hebben.

Neptun is een tijdschrift met humor en een sterk karakter. Een welkome en originele aanwinst bij de onafhankelijke kunstbladen. De eigenwijze toon van het blad komt goed naar voren in het segment 'Fooled by Iceland': 'Don't be fooled by Icelandic polar bears. - Polar bears do not live in Iceland. Sometimes they travel from Greenland on an iceberg. When they do, we kill them.'

158 pagina's, € 15,70

Neptun #2
Le Petit Voyeur #3

Le Petit Voyeur #3

Alweer het derde nummer van het Deense Le Petit Voyeur. 300 pagina's dik. Nog steeds hetzelfde rechttoe rechtaanrecept: street art, illustratie en blote meisjes. Het blad is mooi gedrukt op afwisselend mat en glanzend papier. Zowel hele tekeningen en schilderijen als graffiti's op straat worden afgebeeld, in de ruimte. Voor fans van Lodown, Very Nearly Almost, Fukt, Tissue en Odiseo.

300 pagina's, € 25,-

Le Petit Voyeur #3
Le Petit Voyeur #3
Super-Modified

Super-Modified

Behance.com is het grootste platform ter wereld voor het ontdekken van creatief werk. Super-Modified is hun allereerste boek. De curators van Behance geven in deze dikke pil een goed inzicht in het meest opvallende uitingen in kunst, grafische vormgeving, fotografie, mode, illustratie. De hyperrealistische potloodtekeningen, houten sculpturen, vernieuwende architectuur maken door het boek bladeren is een caleidoscopische, bijzonder kleurrijke ervaring. De veelheid en intensiteit van de beelden werken goed in combinatie met Le Petit Voyeur.

285 pagina's, € 39,90

Super-Modified

Delen op

€ 40,00
€ 50,99
€ 40,00
€ 50,99
pro-mbooks1 : athenaeum