Het Nieuwscentrum signaleert Courier, Graphic, The Escapist, The Carton

22 juli 2015

Wow! We zeggen het vaak bij nieuwe tijdschriften, maar even vaak bij nieuwe nummers van de vaste waarden van het Nieuwscentrum. Het signalement van deze week is een mooie mix, met Courier #7, Graphic #33, The Escapist en The Carton #12.

Courier #7

Courier #7: Stories of Modern Business

Dit sympathieke Londense tijdschrift komt op uitgeschoten A4-formaat en een stukje smaller aan de zijkant, gedrukt op zacht mat papier. De ondertitel Stories of Modern Business beschrijft vrij nauwkeurig het thema van dit magazine: aan het woord komen zelfstandigen, uitbaters, zakenmensen, entrepreneurs, producenten en ambachtslieden. Er wordt in dit decennium niet meer gelummeld of rondgehangen, nee, er wordt ondernomen! Heb je een goed idee ga aan de gang en wordt eigen baas.
Interessant is dat niet alleen schattige groene ambachtslieden die in kleine winkeltjes iets maken en verkopen aan het woord komen, maar dat er ook artikelen in de Courier staan die aandacht besteden aan hoe initiatieven die ooit klein begonnen nu ketens vormen, waarbij het lastig is groei te combineren met de idealistische beginselen van de start-up die men ooit was. En als er verder iets duidelijk wordt bij het doorbladeren van dit tijdschrift dan is het wel dat meer dan ooit de look & feel en de branding van een product een megarol spelen bij het succes ervan.

34 pagina's, € 6,-

Courier #7
Graphic #33

Graphic #33

Al sinds jaar en dag zijn wij groot fan van het Grafische tijdschrift Graphic dat een tijd lang zowel in Amsterdam als Korea gemaakt werd. Nadat ze in nummer 30 al uitgebreid aandacht besteed hadden aan kleine uitgevers leek het de redactie nu tijd voor een nummer over kleine boekhandels. Vaak gaat het hier om uitgevers die besloten hebben hun eigen producten in een onafhankelijke boekhandel aan de mens te brengen, we zien boekhandeltjes in New York, Tokio, Berlijn, Melbourne, Auckland, Londen, Tallinn, Utrecht, Madrid, Seoul.
We zien niet alleen foto's van het interieur van de diverse plekken maar iedere winkel wordt ook geïnterviewd over het assortiment, de locatie, de klanten, de omzet en meer van die dingen die je graag wilt weten en niet durft te vragen.

203 pagina's, Koreaans & Engels, € 25,40

Graphic #33
The Escapist #2

The Escapist #2: A Journal of Places Less Explored

Het tijdschrift Monocle heeft allerlei spin-offs, winkels, reisgidsjes, en extra uitgaven. Begin dit jaar kwamen ze met de inmiddels uitverkochte Forecast, een dikke Monocle in pocketformaat. Nu is daar The Escapist bijgekomen.
De bedoeling is dat The Escapist iedere zomer verschijnt en The Forecast iedere winter (half december in de winkels). Dit tot in de puntjes verzorgde reistijdschrift focust op tien steden in de wereld en toont de lezer alle interessante en gave plekken. Het zijn gelukkig niet de meest voor de hand liggende steden die de redactie gekozen heeft: San Sebastian, Sapporo, Cordoba, Chiang Mai, Anchorage, Addis Abeba, Triëst, Perth, Warschau en Bangor, aangevuld met mode en de vijftig beste restaurants op deze aardbol. U begrijpt: dit tijdschrift leent zich uitstekend voor leunstoelreizen!

274 pagina's, € 20,-

The Escapist #2
The Carton #12

The Carton #12: A Magazine about Food, Culture and the Middle East

We zijn altijd blij als redactrices Jade George en Rawan Gebran van The Carton ons mailen over een nieuw nummer. Het is een van onze lievelingstitels op de kookbladenplank. Het wordt in Beiroet gemaakt en onafhankelijk gepubliceerd en vormt tezamen met The State, WTD en The Outpost het collectief We Love Print.
Sinds het vorige nummer verschijnt dit blad als boek, het vorige nummer was een fotografiespecial en dit twaalfde nummer richt zich geheel op de shoarmacultuur in het Midden-Oosten. Is het een snack? Is het döner of shoarma of gyros, moet het in een rolletje of in een pitabroodje? Hoe kun je dit gerecht upgraden tot haute cuisine, en hoe oud is het nu precies? Op het omslag de mooiste abstractie van een vleesrol ooit vertoond.

104 pagina's, € 34,90

The Carton #12

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum