Het Nieuwscentrum signaleert Das Magazine, Uppercase, Lucky Peach en Trainers

18 maart 2015

Het Nieuwscentrum signaleert, passend bij het weer: vrolijke nieuwe binnenkomers met frisse covers van een aantal magazines die altijd de moeite van het lezen waard zijn: Das Magazin, Lucky Peach en Uppercase. Plus: Neal Heards Trainers.

Das Magazine #13: Uniform

Das Magazin #13: Uniform

'Honderd bladzijden pril voorjaarsgeluk met het eerste nummer van alweer de vierde jaargang. Thema: Uniform. Trek je mooiste pak aan, nestel je met de nieuwe Das Mag op het terras, en geef onder geen beding toe dat je het eigenlijk te koud hebt.

In nummer 13 van Das Magazin in vol ornaat:

 • De zoektocht van fashionista Joost de Vries naar stijlicoon Teruyoshi Hayashida
 • De voormalige tassenwinkel van Dimitri Verhulst
 • Literair Wereldnieuws van Franca Treur, Rutger Lemm, Stefan van Dierendonck en Thijs Kleinpaste
 • Hoe te leven als een American Psycho
 • Poëzie van Daniël Vis, Johan Roos, Marieke Rijneveld
 • Jiggy Djé, Akwasi, De Gelogeerde Aap, Donnie en Ome Omar in uniform
 • Verhalen van Thijs de Boer, Karen Köhler en Lisa Weeda
 • Valeria Luiselli over haar kind dat zich zwart waant
 • Daan Heerma van Voss op weg naar Auschwitz
 • Een nieuw verhaal van de meest modieuze zanger van dit moment: Bent van Looy
 • Geïllustreerd door Jordy van den Nieuwendijk

De soldaatjes op de omslag lijken een beetje ongelukkig gekozen bij de inhoud van dit nummer van Das Magazin, want dit nummer gaat niet over oorlog in de klassieke zin. Dat is een onderwerp dat zo concreet niet aan de orde is in de meeste verhalen, rapteksten & essays in #13. De verhalen zijn complexer, schurender en gelaagder dan het omslag doet vermoeden.

98 pagina's, € 10,-

Das Magazine #13: Uniform
Uppercase #24

Uppercase #24: For the creative and curious

Voor één nummer laat de Uppercase het papier een beetje los om zich te concentreren op textiel; hoe voelt het, wat kan je ermee doen, wat is stof, hoe wordt het gemaakt. Aan de buitenkant van dit nummer zit op het omslag een klein stukje stof geplakt, binnenin komen de moderne textielbewerkers aan het woord. Verven, weven, appliqueren, het bewerken van vintage kleding, de moderne quiltbeweging, elkaar te lijf gaan met naald en draad, hergebruik van oud industrieel textiel, de samenhang tussen tattoo - je kunt het zo gek niet bedenken of Uppercase heeft er een paar sterke voorbeelden & makers bij gevonden.

112 pagina's, € 22,50 (wordt gratis thuisbezorgd)

Uppercase #24
Lucky Peach #14: Obsession

Lucky Peach #14: Obsession

Op het omslag van de nieuwe Lucky Peach staan allemaal heerlijke taartjes en taartpunten afgebeeld; als je de namen van de bakwaren op de cover zachtjes opleest loopt het water je in de mond: Brownie, Lemon bar, Fruit torte, Chocolate tea cake, pecan tart, lemon cream tart en dan ben je nog niet eens op de helft.

Obsession staat er midden op de cover, dus in dit nummer de obsessies van de makers en de obsessies van de obsessieven. Zo is er Rich Collins met zijn andijvie-obsessie, de Fixatie op Pizza slices van Colin Hagendorf Scott Wiener en een heerlijk verhaal van BBQ-specialist Daniel Vaughn. Plus een graanjunkie, en als uitsmijter een Gnocchispecial.

160 pagina's, € 12,50

Lucky Peach #14: Obsession
Neal Heard, Trainers: Over 300 Classics From Rare Vintage To The Latest Designs

Neal Heard, Trainers: Over 300 Classics From Rare Vintage To The Latest Designs

Met deze lente selectie worden alle zintuigen wel bespeeld, alleen je moet natuurlijk ook wat fatsoenlijks aan je voeten hebben. Vandaar Trainers: Over 300 Classics From Rare Vintage To The Latest Designs. In dit kloeke boek komen liefhebbers en verzamelaars aan het word, niet alleen mensen die geld willen verdienen aan hun collectie maar fans die vallen voor een bepaald merk of model. Van iedere schoen wordt ook de geschiedenis van het merk uitgelegd; vooral de oudere foto’s geven een soort aha-erlebnis, en oh ja Dunlop en Le coq sportif had je ook, niet te vergeten de Airmax en de Instapump uit The Hall of Fame.

462 pagina's, € 29,95 (wordt gratis thuisbezorgd)

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum