Het Nieuwscentrum signaleert Drift, Saji, Science of the Secondary en Wabi-Sabi

15 juli 2015

Het Nieuwscentrum signaleert nieuwe tijdschriften en boeken: Drift, Saji, Science of the Secondary en Wabi-Sabi: Further Thoughts.

Drift #2

Drift #2: Tokyo

Drift wordt gemaakt in New York door redacteur Adam Goldberg. Het gaat over koffiecultuur in steden, het uitverkochte eerste nummer ging over New York en het net verschenen tweede nummer gaat over Tokio. Japan is op twee na grootste koffie-importeur in de wereld en Tokio kent veel manieren van koffie drinken. Het blad portretteert barista's, koffietentjes, koffiefans, koffie in de boeken van Murakami, de beste macchiato van Tokio en koffie bij het Japanse ontbijt. Alles gegoten in een prachtig geprint, dik tijdschrift vol fotografie en Japan.

157 pagina's, € 28,50

Drift #2
Saji

Saji #5.0

Saji is een Japans kookblad dat een keer per jaar verschijnt, in het Japans, Frans en Engels. Nummer 5 is het Space Age-issue: 'What you eat today is what you will be in 10 years.' Het nummer bevat recepten geïnspireerd op de zon en de maan, een onderzoek naar gedroogd voedsel, zeewier, bonen en algen en uiteindelijk een recept voor de perfecte bolognesesaus.

50 pagina's, € 22,50

Saji #5.0
Science of the Secondary: The Clock

Science of the Secondary: The Clock

Soms hebben bladen een ongrijpbare kwaliteit. Science of the Secondary is zo'n blad. Het is een cliché te veronderstellen dat dit tijdschrift alleen in Japan gemaakt zou kunnen worden, maar het heeft zonder meer een aantal kwaliteiten die wij aan de Japanse cultuur toedichtten; verfijning, zorgvuldigheid, eenvoud en design, zelfs voor het dagelijkse. Dit kleine blaadje heeft het allemaal!
Ook de verschijningsfrequentie is spaarzaam, een keer per jaar ziet SOTS het levenslicht. Het thema deze keer is klokken als uitdrukking van tijd, wandversiering én filosofisch begrip.

45 pagina's, € 15,-

Science of the Secondary: The Clock
Science of the Secondary: The Clock
Science of the Secondary: The Clock
Wabi-Sabi - Further Thoughts

Wabi-Sabi: Further Thoughts

Leonard Korens Wabi-Sabi for Artists, Designers, Poets & Philosophers is een helder en inspirerend boekje over de Japanse ontwerpfilosofie wabi-sabi. Die gaat over imperfectie, tijdelijkheid, bescheidenheid, zachtaardigheid en is onconventioneel. De geschiedenis, de principes en de visualisaties ervan.
En voor wie geen genoeg kan krijgen van deze fraaie inzicht gevende filosofie is er nu Wabi-Sabi: Further Thoughts. In boek twee gaat Korens nog dieper in op het begrip wabi-sabi en op de theeceremonies van de Japanse zenmeesters.

96 pagina's, € 18,95

Wabi-Sabi - Further Thoughts
pro-mbooks1 : athenaeum