Het Nieuwscentrum signaleert: Dsection, Vorn, Tar en Union (4 februari 2015)

04 februari 2015

Het Nieuwscentrum signaleert een trend in modebladen: zwart-witfotografie, voor reportages maar nu ook op de cover!

Dsection: Living Life to the Fullest

De zwart-witcover van Philippe Vogelenzang heeft echo's van de fotografie van Ed van der Elsken uit de tijd van de pleiners en dijkers in Amsterdam. Blonde meid hangt met peuk op buikschuiver in een eerlijk gestreept t-shirt a la Brigitte Bardot, gassie met mod sokken zit minder stoer dan verwacht achterop. Ook een aantal modereportages in het blad is geheel in zwart-wit geschoten.
Dsection focust voornamelijk op mannenmode en er is dan ook een variatie aan mannelijk schoon te bewonderen, jong, oud, strak in het pak en diep weggedoken in de col. Do not just exist, live! Roept dit levenslustige tijdschrift ons toe.

224 pagina's, € 7,95

Vorn: The face of morality #7

Vorn: The face of morality #7

Dit tijdschrift bestaat inmiddels alweer tien jaar, en alle voorgaande zes edities zijn uitverkocht. Vorn nodigt creatievelingen uit allerlei disciplines uit om naar eigen inzicht een fotospread voor het tijdschrift te ontwerpen. Zo ontstaat een cross-over tussen mode en kunst. Die is regelmatig heel interessant, maar er is ook weleens sprake van flinke zelfoverschatting (of te grote ambitie), zoals de ondertitel van dit blad al een beetje verraadt. In het zevende nummer dertig artiesten, waaronder: Munich design agency Milch+Honig, Anca Munteanu Rimnic , Fabian Marti. Bijzonder is Fette Sans' intieme zwart-witfotoserie over lijf, seks en intimiteit. Redactie: Joachim Baldauf and Uta Grosenick, met Claudia Hofmann.

240 pagina's, € 14,95

Vorn: The face of morality #7
Tar #12 Transcendence

Tar #12 Transcendence

Tar heeft het meest gedurfde zwart wit omslag van alle besproken bladen: een onscherp, vaag en bewogen naakt. Niet bepaald een commercieel aantrekkelijke cover. Maar als je weet dat deze foto er een is uit de Couch Series van David Lynch kijk je weer heel anders! Het collectief dat dit mode/kunsttijdschrift maakt zoekt voortdurend de grenzen van deze beide disciplines op. Het thema van dit nummer 'transcendence' wordt ook nog verder ontwikkeld in de kleine zines die in dit tijdschrift verstopt zitten: zoals een kleine meditatie op het werk van de Maharishi die in de jaren zestig de Beatles en andere hippies inspireerde.

260 pagina's, € 18,00

Tar #12 Transcendence
Tar #12 Transcendence

Union #6

Dit Japanse modemagazine is het meeste een klassiek modemagazine van alle besproken tijdschriften, en door haar harde kaft een mooi dametje. Met strakke Scandinavisch aandoende mode, probeert hoofdredacteur Hiroyuki Kubo ons een beeld voor te schotelen van het nieuwe Japan. Dit levert een eclectische mix op van verstilde natuurfoto's, en een variatie aan modellen die qua uiterlijk op het randje van wit en Aziatisch balanceren. Je bent niet meteen uitgekeken op deze tijdloze schoonheid.

180 pagina's, € 19,90

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum