Het Nieuwscentrum signaleert: Elephant, London Review of Books, TL mag & CITIX60 Guide (11-02-2015)

11 februari 2015

Een nieuw signalement, met dit keer uitgaven uit en/of over Londen: Elephant, London Review of Books, TL mag, London CITIX60 Guide.

Elephant

Elephant

Elephant is een magazine over kunst en visuele cultuur. Op de cover van dit nummer staat 'Does London still exist?'. Wat is de invloed van de internationalisatie van kunst voor Londen als kunststad, vragen de makers van Elephant zich af. En wat betekend dit voor de lokale kunstenaar? Hierover laten vijf jonge, aanstormde kunstenaars hun gedachten gaan terwijl we een kijkje nemen in hun persoonlijke studio's. Ook vertellen zij over de bijzondere gebouwen waarin hun werkplekken zich bevinden, ruimtes die gebouwd zijn tijdens de industriële revolutie, een oude koekfabriek, een schoolgebouw of een voormalig hoofdkantoor van een krant. Verder veel aandacht voor hedendaagse kunst en een aantal 'paper galleries', kleine portfolio's van kunstenaars.

192 pagina's, € 19,95

London Review of Books

London Review of Books

De London Review of Books is sinds 1979 een begrip op het gebied van literatuur en intellectuele essays. In elk nummer staan vijftien lange recensies en essays van academici, schrijvers of journalisten. In dit nummer aandacht voor Rachel Kushner, Daniel Kehlmann , 'the moleman of Hackney' en meer.

38 pagina's, € 5,75

London Review of Books
TL mag

TL mag

TL mag is een tijdschrift dat zich richt op de wereld van kunst en design. 'Interdisciplinary and global, today's creative front continues to translate its know-how and intelligence into innovative objects, astounding works of art, cutting-edge installations, reinvented architecture and ground-breaking urban schemes - painting a full picture of the society we live in. Extraordinary, diverse and abundant, The magazine advocates for authenticity.' In 'Real Life' - een terugkerend onderdeel in het tijdschrift waarin reizen, gastronomie, stedelijke reportages, culinaire geneugten en artistieke ervaringen worden behandelt - deze keer aandacht voor Londen. De plekken die designliefhebbers in Londen moeten bezoeken.

208 pagina's € 12,50

TL mag
London CITIX60 Guide

London CITIX60 Guide

Een nieuwe reeks reisgidsen van CITIX60 brengt wereldsteden met tips en ideeën van zestig creatievelingen. De saaiere buurten worden overgeslagen, hippe en spannende wijken worden belicht. Met overzichtelijke plattegrondjes, hoogtepunten op het gebied van kunst en design, architctuur, eten en winkelen. Soho, Shoreditch, Dalston en Hackney, de bierbrouwerijen, openluchtbioscopen en boekwinkeltjes die op dit moment leuk zijn. Na de zomer is deze gids misschien weer achterhaalt, wat een compliment is voor een reisgids.

Ook verkrijgbaar in deze reeks: Parijs, Berlijn, Barcelona, New York en Tokyo.

115 pagina's, € 9,90

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum