Het Nieuwscentrum signaleert: Flaneur, Ernest, Zeit Magazin en Street Craft (1 april 2015)

01 april 2015

Deze week: mooie plaatsen, bijzondere locaties en wat er kan gebeuren als je je buiten je comfort zone begeeft…

Flaneur: Fragments of a Street  #4 Rome

Flaneur: Fragments of a Street #4 Rome

In dit nummer van Flaneur maken we kennis met alles en iedereen in de Corso Vittorio Emmanuel II. De redactie geeft een subjectieve en fantastisch vormgegeven weergave van elke straat waar zij zich begeeft. Het motto is: 'This could be Corso Vittorio Emmanuel II.'

We lopen met een kunstenaar, voorheen een illegale stadsgids, mee en bekijken de straat alsof die een criminele geschiedenis heeft. We nemen deel aan een panel dat zich op de wijze van Questione Romana - dat de verhouding tussen de kerk en de staat onderzocht - bezighoudt met eigentijdse stadsvraagstukken. Een cipier, een art director, wonderen, vissers in de stad, beeldromannetjes, Alberta, Nicola, Bruno; Clemente, verhalen van verzet, een subjectieve doorsnee van de gebruikers, gebeurtenissen en bewoners van de straat. Het volgende nummer gaat over een straat in Athene. De redactie flaneert momenteel door de stad op zoek naar de mooiste straat.

145 pagina's, € 15,-

Flaneur: Fragments of a Street  #4 Rome
Ernest #2 Curiosity & Adventure

Ernest #2 Curiosity & Adventure

De wereld op een nieuwe manier bekijken, dat is het doel van Ernest. Zelfs als het alleen maar over de Britse eilanden gaat zijn er genoeg ontdekkingen te doen. De eilandengroep de Hebriden, verlaten dorpen en plaatsen (waar er maar liefst 3000 van zijn), een verzamelaar van opgezette dieren in een tijdloos interieur, een globemaker die NASA-technologie zonder moeite combineert met de liefde voor de zestiende-eeuwse kennis van de wereld, maar ook paddenstoelen in nationaal park Snowdonia. En nog veel meer in dit stoere, beeldschone en verleidelijke blad.

159 pagina's, € 14,-

Ernest #2 Curiosity & Adventure
Zeit Magazin: The Berlin State of Mind International Issue #1

Zeit Magazin: The Berlin State of Mind International Issue #1

Een lange treinreis wil je. En zelfs vertraging is dan niet erg. Als je maar in Zeit Magazin kunt lezen. Het is nog niet zo bekend, maar wel erg goed. De geest van de metropool Berlijn vertaald in een mooi vormgegeven blad. Divers met lekker lange stukken afgewisseld met fraaie beelden en originele invalshoeken. Ja, we zijn fan. In het eerste nummer: Amber Valetta, hoe geliefden elkaar in Berlijn ontmoetten, Thaise gevangenen die goed kunnen boxen en daarmee vervroegd vrij komen, Christoph Nieman die ons voedsel illustreert, een interview met kunstenares Mary Bauermeister, Conchita Wurst mode en nog meer in 258 pagina's. Wanneer vertrekt de trein?

258 pagina's, € 8,90

Zeit Magazin: The Berlin State of Mind International Issue #1
Riikka Kuittinen, Street Craft

Riikka Kuittinen, Street Craft

Guerilla gardening, yarnbombing, light graffitti, street sculpture en meer. Een wereldwijde inventarisatie van wat er op straat zoal gebeurt. Daar word je vrolijk van. Van Polen tot Zuid-Afrika, van de USA tot Duitsland. Onverwachte stoeptegels, gebreide glasbakken, Post-its als muurschildering, bloemen in de goot, papieren bootjes in een plas, mannetjes op sigarettenpeuken. Als je goed om je heen kijkt, zie je dit overal. Hoe je stiekem de stad mooier maakt:de stand van zaken.

Riikka Kuittinen, Street Craft

Delen op

€ 19,99
€ 19,99
pro-mbooks1 : athenaeum