Het Nieuwscentrum signaleert Four & Sons, Pet People, Agapornis, Nijntje Art Parade

29 juli 2015

Het Nieuwscentrum zet een aantal bijzondere dierenuitgaven voor u op een rij: Four & Sons, Pet People, Agapornis, Puss Puss, Kat in de stad en natuurlijk Nijntje Art Parade.

Four&Sons #3

Four&Sons #3: Dogs and Culture Collide

Van arty stillevens van afgekloven botten naar een zwart-witdocumentaire over holletjes en verstopplekken voor honden, aangejurkte honden voor de show en honden au naturelle.
Dit zegt de redactie van Four&Sons zelf over hun tijdschrift:

'Throughout history, dogs have played myriad roles-from comrades-in-arms to companions at our heels. We want to add muse to that list. Four&Sons is both a print and online publication where dogs and culture collide. Chronicling the work of interesting people and their interesting dogs, Four&Sons is a guided tour through the worlds of art, photography, music, literature-even maths-as inspired by man's best friend.'

135 pagina's, € 18,50

Four&Sons #3
Four&Sons #3
Pet People #1

Pet People #1

Liefdesverhalen van mensen en hun huisdieren, steeds in een andere stad, in een ander land. Nummer 1 van Pet People neemt de baasjes en de beestjes in Malmö onder de loep. In kleine miniatuurtjes zien we de huisdieren in hun huis waar ze samen met de mensen poseren.
Pet People biedt een intiem kijkje in het dagelijks leven van mens en dier.

54 pagina's, € 12,50

Pet People #1
Pet People #1
Agapornis Magazine #1

Agapornis Magazine #1

Dieren spreken niet, en vertellen ons niet wat ze voelen, toch wisselen ze een scala en emoties met hun baasjes uit en bezorgen het huishouden waar ze deel van uit maken vaak veel plezier en vermaak. Ook veroorzaken ze ruzies over wie er met de hond mag of moet wandelen, troosten ze door hun kop op je schoot te leggen, en zijn het kameraden voor een groot deel van je leven. Dit eerste nummer van het Spaanse tijdschrift Agapornis snijdt al deze onderwerpen aan, het lot van greyhounds die uitgeraced zijn, het nut van katten voor mensen met asperger, de liefde tussen een man en zijn vogelspin.
En oh ja agapornis betekent in het Nederlands gewoon parkietje!

147 pagina's, Engels, €

Agapornis Magazine #1
Puss Puss #2

Puss Puss #2

Ben je dol op katten maar ook op meisjes, kunst en mode, dan is Puss Puss het tijdschrift voor jou.
Magculture schrijft:

Puss Puss is wholeheartedly devoted to the kittens first, people second. Cats have been having it quite hard for the past few years, treated as online clowns instead of the proudly mysterious creatures they fashion themselves as. The latter is how they've always been thought of historically - as the contemplative companions of artist like Hemingway, O'Keefe and Picasso. Puss Puss repositions cats as glamorous, creative inspirations, the enigmatic muses for contemporary designers and image-makers.’

122 pagina's, € 16,90

Puss Puss #2
Puss Puss #2
Kat in de Stad. Amsterdamse Kroegtijgers & Winkelpoezen

Kat in de Stad. Amsterdamse Kroegtijgers & Winkelpoezen

In veel winkels, cafés en restaurants loopt miauwend personeel rond. Deze kroegtijgers en winkelpoezen brengen gezelligheid en eigenzinnigheid en houden bijvoorbeeld de kelders en werven langs de grachten vrij van ongewenst gespuis. Het boekje Kat in de Stad brengt de markantste katten in beeld, en biedt behalve unieke foto's en verhalen ook een originele wandeling.

50 pagina's, Nederlands, € 12,50 - Engels, € 12,50

Kat in de Stad. Amsterdamse Kroegtijgers & Winkelpoezen
Nijntje Art Parade

Nijntje Art Parade

Nijntje, het braafste huisdier ter wereld en Nederlands icoon dankzij haar schepper Dick Bruna, is onder handen genomen door diverse kunstenaars en het resultaat is te zien op het Amsterdamse museumplein en in dit boek. Zestig opmerkelijke vondsten van evenveel Nederlandse kunstenaars. Niet alleen worden de nieuwe Nijntjes getoond, ook vertellen de kunstenaars hoe ze tot hun variant zijn gekomen. De mooiste Nijntjes blijven echter diegene die oorspronkelijke Nijn intact hebben weten te houden.

133 pagina's, Engels & Nederlands, € 14,95

Nijntje Art Parade

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum