Het Nieuwscentrum signaleert Grine Medine, Remarkable Plants That Shape Our World en The Ground

19 augustus 2015

Het Nieuwscentrum signaleert Grine Medine, Remarkable Plants That Shape Our World en The Ground.

Grine Medine #59/60

Grine Medine #59/60

Grine Medine bestaat al heel lang, maar dit is het eerste nummer dat we verkopen. Het draait om Jiddische literatuur. Van Isaac Basjevic Singer tot Sjolem Aleichem en verder: een rijke bron aan vertelkunst. Verhalen, romanfragmenten en poëzie, alles voor het eerst vertaald in het Nederlands. Door Ruben Verhasselt, Hilde Pach, Willy Brill, Nico ter Linden en vele anderen. Het thema van dit nummer is 'Geld uit de hemel'. Familie speelt een belangrijke rol in de Jiddische verteltraditie. Het tweede verhaal 'Verarmde Mensen' van Dovid Bergelson begint zo: 'Als Tsivje, de jongste en meest verzuurde van de twee ongetrouwde zusters Foezie, het oude, verarmde leven ondraaglijk begint te vinden, houdt ze op met eten en drinken en wast haar gezicht niet meer.' Een verhaal van Melech Ravitz gaat over een grootvader die op zijn 78ste wil gaan trouwen. Kortom; de misjpoche is een bron van inspiratie!

150 pagina's, € 15,-

Grine Medine #59/60
Remarkable Plants That Shape Our World

Helen Bynum & William Bynum, Remarkable Plants That Shape Our World

Remarkable Plants That Shape Our World is een fantastisch boek over hoe planten bij ons leven horen. Geschreven door Helen Bynum & William Bynum en uitgegeven door Kew Gardens, de gerenommeerde botanische tuin bij Londen, geeft dit boek een breed en uitgediept overzicht. Hoe de mens van nomade boer werd, hoe planten altijd een belangrijke voedingsbron zijn geweest, hoe onze culinaire smaak is beïnvloed, de geneeskunde, technologie, handel, het landschap, het idee van schoonheid en pracht, ongrijpbare wonderen. En dit alles geïllustreerd met originele wetenschappelijke tekeningen uit vervlogen tijden van ver voor de fotografie. En al die planten behoren elk tot een familie; ook dat wordt belicht. Linnaeus is niet de enige die ons daarin de weg wijst.

240 pagina's, € 41,50

Remarkable Plants That Shape Our World
Remarkable Plants That Shape Our World
The Ground #V

The Ground #V (Element 004)

Het voorwoord van de hoofdredactie is een echo, op de volgende pagina staat een quote van Prinses Diana: 'Family is the most important thing in the world.' Zo, welkom in de familiewereld van The Ground! Thomas Struth portretteert adellijke families en families in musea en vertelt over zijn eigen jeugd. De Japanse modeontwerper Yamamoto wordt 'de vreemdste vaderfiguur ooit' genoemd en zijn visie op mode en traditie wordt uitgelegd in samenhang met zijn vaderschap. Mario Botta heeft in Zwitserland familiehuizen gebouwd, model Jacquelyn Jablonski heeft naast haar carrière een stichting die geld inzamelt voor families zoals de hare; ze heeft een autist als broer. Iris van Herpen wordt geportretteerd, een modecollectief waarvan de vier leden in hetzelfde bed sliepen in de jaren negentig en meer beeld, quotes, interviews. Een mooie insteek voor veel design en mode.

208 pagina's, € 16,-

The Ground #V
The Ground #V

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum