Het Nieuwscentrum signaleert Jeremy Leslie's Independence, Ambrosia, Compost

18 november 2015

Deze week signaleert het Nieuwscentrum uitgebreid Jeremy Leslie's interviewboek Independence en de nieuwkomers Ambrosia en Compost.

Jeremy Leslie, Independence

Jeremy Leslie, Independence

Independence werd afgelopen maand gelanceerd tijdens de Modern Magazineconferentie van magCulture in Londen. Tien tijdschriftmakers van commercieel tot independent spraken daar over het vak en wat hen drijft als redacteur of vormgever. Sprekers waren redacteuren van onder meer Flaneur, Monocle, The Outpost, The Gourmand en The Alpine Review. Charlotte Heal van Kinfolk gaf een interessante lezing over de recente redesign van het blad, haar keuzes in het design om het dynamischer te maken en het idee van Kinfolk zelf om een andere weg in te slaan.

Independence bestaat uit twaalf interviews met redacteuren van Britse onafhankelijke tijdschriften. De redacteuren werden door Jeremy Leslie van magCulture geïnterviewd tijdens het Pick Me Up-festival 2015 in het bijzijn van publiek. Elk interview begint met een introductie van de maker, het interview en dan vragen uit het publiek, waardoor je echt het gevoel krijgt dat de serie interviews een event zijn geweest.

Het boek laat niet de glamour maar de realiteit zien; de makers hebben het over adverteren, distributie, oplagen, hun drijfveren, het gevoel van een gemeenschap en de financiële kanten van onafhankelijk publiceren op de tijdschriftenmarkt.

Rosa Park van Cereal spreekt in het interview over de snelle groei van het blad, het is in enkele jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste titels. Ze zegt dat ze veel hebben nagedacht over deze snelle groei en wat het betekent voor verkrijgbaarheid en distributie: groei betekent meer verkooppunten maar de onafhankelijke boekhandels moeten volgens haar ook in het oog gehouden worden.

Independence laat het Britse onafhankelijke bladenlandschap goed zien, alle facetten komen aan bod en het toevoegen van de vragen uit het publiek geeft nog een extra blik. Het is een absolute aanrader voor bladenmakers, mensen die een tijdschrift willen beginnen en volgers van independent magazines.

Met Rob Alderson, Printed Pages Alec Dudson, Intern Polly Glass, Wrap David Lane, The Gourmand, Danny Miller, Weapons of Reason Rob Orchard, Delayed Gratification Cathy Olmedillas, Anorak Rosa Park, Cereal Danielle Pender, Riposte Marcroy Smith, Print Isn't Dea , John L Walters, Eye Steve Watson, Stack.

190 pagina's, € 25,-

Jeremy Leslie, Independence
Ambrosia #1

Ambrosia #1

Dit is het eerste nummer van het nieuw kooktijdschrift Ambrosia, het kiest per nummer een regio en laat de beste chefs zien door middel van interviews en hun favoriete recepten.

Het wordt gemaakt door redacteur Adam Goldberg die afgelopen jaar ook het succesvolle Drift lanceerde: een blad dat per nummer kijkt naar de koffiecultuur in een stad, na prachtige nummers over New York en Tokio kijken we uit naar het volgende maand te verschijnen derde nummer over Havana.

Wat Ambrosia en Drift gemeen hebben is in de eerst plaats de mooie fotografie en vormgeving. De chefs en de kleuren van de gerechten spatten van de pagina's af. Het doet denken aan de fotografie van onze favoriet Gather Journal dat net als Ambrosio in New York gemaakt wordt en aan de artikelen over restaurants in het populaire Fool Magazine uit Zweden.

Dit nummer gaat over Baja in Mexico, de oceaan is een belangrijk aspect. Hij staat op de cover en komt binnen in terug in de recepten van de chefs: het merendeel maakt gebruik van vis en schaaldieren.

145 pagina's, € 19,90

Ambrosia #1
Compost #1

Compost #1

Compost komt uit Buenos Aires en is eveneens een nieuw onafhankelijk tijdschrift van een redacteur met ervaring. Juan Ignacio Moralejo werkt voor Apartamento en i-D. Het is met bijna vierhonderd pagina's een nogal een dik tijdschrift met een volle, diverse inhoud. Essays, sport, kunst, literatuur, fotografie, reizen, eten en architectuur. Het volume en de breedheid van onderwerpen doet ons denken aan The Alpine Review. Het blad gaat twee ker per jaar verschijnen in het Engels en Spaans.

Met artikelen over Catherine Deneuve als gezicht van Chanel in de jaren zeventig, vijf steden uit de autobiografie van Helmut Newton en een selectie uit de brieven die Morrissey schreef naar Britse muziekbladen in de jaren zeventig.

395 pagina's, € 26,90

Compost #1

Delen op

€ 22,49
€ 22,49
pro-mbooks1 : athenaeum