Het Nieuwscentrum signaleert: Makers of East London, Design Guide, Haircuts of Hackney

30 september 2015

Het is net London Design Festival geweest, en daarom deze week nieuwe publicaties uit en over Londen. Ook omdat we nu voor het eerst boeken hebben van de mooie kleine uitgeverij Hoxton Mini Press, waar we blij mee zijn: Makers of East London, London Design Guide, Haircuts of Hackney en London Style Guide EatSleep*Shop.

Makers  of East London

Makers of East London

Vioolbouwers, letterzetters, globemakers, keramisten en ga zo maar door; er zijn ontzettend veel ateliers in het oosten van de stad. Dit boek portretteert ze niet alleen prachtig, maar laat de makers ook een echt verhaal vertellen. Hoe maak je eigenlijk een globe, hoe gaat een textielverfproces in z'n werk, hoe kan het dat elke balletspitz persoonlijk gemaakt kan worden, en hoe heeft Rachel South stoelen leren matten?

314 pagina's, € 50,95

Makers  of East London
Makers  of East London
London Design Guide 4th edition

Max Fraser(ed.), London Design Guide 4th edition

Strak vormgegeven, helder van opzet en gericht op ultranieuw ontwerp. Als je met deze gids in de hand door Londen dwaalt kun je het nieuwste van het nieuwste niet missen. Per buurt, met interviews met mensen die in 'de scene' zitten en korte essays over ontwerpen als vakgebied.

207 pagina's, € 22,50

London Design Guide 4th edition
London Design Guide 4th edition
Haircuts of Hackney

Daniel Frost (ill.), Haircuts of Hackney

Beeldschone leporello met zo'n beetje alle kapsels die je in het hippe oosten tegen kunt komen. Frost woont zelf in East London, en heeft een scherp oog voor bijzondere mensen en maffe situaties. Orthodoxe peijes, toeristen met grote zonnebrillen, eendekontjes en mannenknotjes. En dat allemaal van achteren, natuurlijk.

€ 21,95

Haircuts of Hackney
Haircuts of Hackney
London Style Guide *Eat*Sleep*Shop

Saska Graville, London Style Guide *Eat*Sleep*Shop

Nog een gids van hip Londen, maar dan met een meer persoonlijke touch. Graville vraagt haar fellow Londoners naar hun favoriete adressen, laat haar lievelingsplekken, winkels en restaurants zien, en dat dan per buurt van het hippe Londen dat constant in beweging is. Heel veel foto's, opgemaakt als een soort schetsboek, geweldig om doorheen te bladeren.

295 pagina's, € 26,95

London Style Guide *Eat*Sleep*Shop
London Style Guide *Eat*Sleep*Shop

Delen op

€ 16,99
€ 22,99
€ 16,99
€ 22,99
pro-mbooks1 : athenaeum