Het Nieuwscentrum signaleert: MC1R, Karaat en Busted (25 maart 2015)

25 maart 2015

Deze week drie zines met elk slechts één thema: MC1R, Karaat en Busted.

MC1R #2 The Magazine for Redheads

MC1R #2 The Magazine for Redheads

Dit blad is genoemd naar het gen dat roodharigheid en sproeten veroorzaakt: MC1R. De makers willen niet focussen op het idee dat alleen witte en Ierse of schotse mensen het gen meekrijgen, maar dat moeder natuur dwars door alle grenzen van ras en kleur mensen bedeelt met dit gen, een fraaie fotoserie getuigt daarvan. Verder in deze A5-publicatie mode shoots, een verslag van een bijeenkomst van gingers, en allerlei feiten over rooien, vuurtorens.

Met bijdrages van kunsternaars als Bart Rouwenhorst, Giovanni Lipari, Robin Hinsch, Phillip Gätz, Tim Bruening, Paul Pötsch, Jens Kaesemann, Hattie Watson, Alexander Trattler, Marleen Lohse, Alina Asmus, Michelle Marshall, Rødhåd, Anthea Pokroy, Ryle Kelly, Christian Bendel, Ceyhun Güney, Thomas Knights, Martin Riedel, Henriette Hell, Alexandra Michels, Max Grüterung, Lennart Efsing en Nicolas Satgé.

98 pagina's, € 10,-

MC1R #2 The Magazine for Redheads
Karaat #2 Koper

Karaat #2 Koper

Dit kunstig gevouwen en fraai getypografeerde tijdschriftje nodigt steeds een kunstenaar uit om zich te concentreren op één materiaal. In nummer een was dat Manon Maatje over klei, en voor het huidige nummer zochten de makers samenwerking met de Rotterdamse kunstenaar David Derksen en is het materiaal koper!

Zorgvuldig wordt ingegaan op de herkomst en het gebruik van koper, de poëzie van het materiaal, en de plek van koper in de hedendaagse ontwerppraktijk, koper is namelijk hot!

Het is een fraaie leporello die erom vraagt om ergens te pronk gezet te worden.

40 pagina's, genummerde exemplaren, € 10,-

Karaat #2 Koper
Busted: Gummbah

Busted Gummbah

Deze publicatie valt eigenlijk eerder onder de sectie kunstenaarsboekjes dan onder de tijdschriften. Busted is de eerste uitgave van Pantofle Books en is in een oplage van 500 genummerde exemplaren verschenen. Gummbah doet wat hij altijd doet, de kijker/lezer ontregelen en amuseren. Het boekje vertelt het verhaal van de flegmatieke jailbird Jo van der A, zijn overleden
stief-grootmoeder.

50 pagina's, genummerde exemplaren, € 15,-

Lucky Peach #14: Obsession

Delen op

€ 23,99
€ 23,99
pro-mbooks1 : athenaeum