Het Nieuwscentrum signaleert Monocle, The Escapist, London, Guide to Cosy Homes

16 september 2015

Het Nieuwscentrum signaleert Monocle #86, The Escapist, The Monocle Travel Guide to London en The Monocle Guide to Cosy Homes.

Monocle #86

Monocle #86: A Briefing on Global Affairs, Business, Culture & Design

Als eerste gewoon het blad. Dat heeft de minste uitleg nodig. Dik, veel grote en kleine artikelen, vaak overzichten van ‘het beste’ uit een stad, boekhandels overal ter wereld (daar hebben wij zelf al eens blozend toe mogen behoren), of opkomende ontwerpers. Ook start-ups en innovatie komen veelvuldig aan bod. Maar je kunt er ook zomaar een interview tegenkomen met een Koerdische zakenman in Turkije, of een Spaans echtpaar dat samen een atelier aan huis heeft.

242 pagina's, € 11,-

Monocle #86
Monocle #86
The Escapist #2

The Escapist #2: A Journal of Places Less Explored

Specials maken, daar is de redactie dol op. Maakten ze eerst een zomer- en een winterkrant, sinds iets meer dan een jaar zijn er twee kloeke edities verschenen van The Escapist. De eerste ging over forecasting, en deze over reizen. De echte global citizen (met genoeg geld, dat is wel een voorwaarde) kan al bladerend inspiratie opdoen voor plekken waar je niet zo snel aan denkt. Perth, Addis Ababa, Sapporo, Warshau, Bangor, San Sebastian, Cordoba, Chiang Mai, Anchorage, Trieste. Maar bladerend blijkt dat je, ook als al die steden niet zijn weggelegd voor je, toch een andere blik op de wereld krijgt. Het gaat niet alleen over hip en duur. Maar wat gebeurt er op die plaatsen, wie wonen en leven er, wat doen ze. Zeer de moeite waard.

274 pagina's, € 20,-

The Escapist #2
The Escapist #2
The Monocle Travel Guide Series. 1. London

The Monocle Travel Guide Series. 1. London

En sinds een half jaar is er een serie reisgidsen voor wie zich op de Monocle-manier wil onderdompelen in een stad. Londen, New York, Tokio en Hong Kong zijn de eerste vier. Opgemaakt zoals het blad, propvol met podiumcultuur, musea, winkels, hotels, restaurants, sportgelegenheden, wandelingen, architectuur en essays. Alles uit ingewijde bronnen, want Monocle heeft een groot netwerk aan correspondenten. Geen doorsnee gids, fijn.

145 pagina's, € 15,-

The Monocle Travel Guide Series. 1. London
The Monocle Travel Guide Series. 1. London
The Monocle Guide to Cosy Homes

The Monocle Guide to Cosy Homes

En dan de boeken. Die waren er al - The Monocle Guide to Good Business en The Monocle Guide to Better Living -, maar de nieuwste is The Monocle Guide to Cosy Homes. Volgens de flaptekst geen interieurs die helemaal zijn opgepoetst en ‘afgestyled’, maar echte huizen met een verhaal. Nu is de fotografie zodanig dat er geen onaangename elementen te zien zijn, dus die belofte is maar ten dele waar. Want ‘in het echt’ heeft iedereen wel iets lelijks in de keuken, of een rommelige tas op de grond naast het bureau. Maar toch een prettig boek vol verhalen. Van familiehuizen tot strakke stadsappartementen. Tyler Brule legt uit wat er met ‘coziness’ wordt bedoeld en waarom het zo belangrijk is. Je op je gemak voelen, waar ook ter wereld. Echt Monocle.

402 pagina's, € 44,-

The Monocle Guide to Cosy Homes
The Monocle Guide to Cosy Homes

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum