Het Nieuwscentrum signaleert o.a. posters van Alejandro Magallanes en The Suruba Colorbook

10 juni 2015

Ons Nieuwscentrum blikt terug op What Design Can Do met drie publicaties die in het teken van nieuw ontwerp staan.

La Exposicion?

La Exposicion? Como? Cuando? Donde? Quien? Por que? Para que? Mostro 433 carteles disenados por Alejandro Magallanes

Een van de sprekers dit jaar was Alejandro Magallanes uit Mexico. Een grafisch ontwerper die met niet aflatende inzet strijdt tegen corruptie, ongelijkheid en onrecht. Poster na poster verbreekt hij taboes, brengt verzet aan het licht en stelt zogenaamd normale praktijken ter discussie. Met tomeloze energie vertelde hij zijn verhaal. Voor wie dat miste of het nog eens rustig wil bekijken hebben wij zijn boek in de winkel. 'Magallanes does not believe in the adage that an image is worth a thousand words, since "a thousand words combined can create six million images, more or less".'

60 pagina's, € 12,50

La Exposicion?
The Suruba Coloring Book 1

The Suruba Coloring Book 1

Bebel Books in Brazilië heeft twee kleurboeken uitgegeven die in Brazilië en andere landen in Zuid-Amerika een enorm succes zijn. Bebel Abreu, de uitgever, krijgt bestellingen voor duizenden exemplaren tegelijk. We zijn er dan ook trots op dat haar boeken bij ons in de winkel liggen. Kleurboeken voor volwassenen zijn 'in', voor thuis, voor op reis, met wondere werelden vol bloemen, mode en kastelen. En nou is dit boek, nog meer dan die andere titels, uitsluitend bedoeld voor volwassenen. Abreu vroeg tientallen kunstenaars het fenomeen orgie in beeld te brengen: van stopcontacten tot barbecues, van Dombo-olifantjes tot miniatuurgeliefden. Een van de tekenaars die een bijdrage heeft geleverd, is Max Kisman.

40 pagina's, € 9,50

The Suruba Coloring Book 1
31 Brilliant ideas for a Better World: Celebrating 5 Years of What Design Can Do

31 Brilliant ideas for a Better World: Celebrating 5 Years of What Design Can Do

In dit boek staat een overzicht van plannen en ideeën van sprekers van de afgelopen vijf jaar. Design wordt bekeken als onderdeel van de samenleving, en niet in een aparte cocon: geen dingetjes ontwerpen maar daadwerkelijk door design een bijdrage leveren, dat is de insteek van het jaarlijkse symposium, en dat is ook duidelijk zichtbaar in dit 31 Brilliant ideas for a Better World. Onder anderen Bas van Abel (Fairphone), Stefan Sagmeister, MaXhosa , Rahul Mehrotra, Piet Oudolf en Next Nature worden besproken. Het boek gaat over de betekenis van eten, hoe vluchtelingen leven, stedelijke ontwikkeling, mode vanuit erfgoed, smart design voor de gezondheidszorg, design en misdaad, gebreid vlees… kortom eenendertig prachtige voorbeelden.

100 pagina's, € 19,95

31 Brilliant ideas for a Better World: Celebrating 5 Years of What Design Can Do
pro-mbooks1 : athenaeum