Het Nieuwscentrum signaleert People of Print, Print Isn’t Dead en Nous Magazine

05 augustus 2015

Het Nieuwscentrum signaleert People of Print, het programmatische tijdschrift van dezelfde makers Print Isn't Dead en Nous Magazine, dat een nummer meegaat in de reeks van Print Isn't Dead.

Marcroy Smith, People of Print

Marcroy Smith, People of Print

People of Print is een collectief uit Engeland dat zich bezig houdt met ‘Innovative, Independent Design & Illustration’. Ze zijn experts op het gebied van print en printtechnieken, hun Instagramfeed laat de prachtigste prints zien, die ze maken tijdens bijvoorbeeld studiobezoeken aan collega’s. Dit jaar kwam het overzichtsboek People of Print uit bij Thames and Hudson, een fijn dik boek vol portretten van creatieven die zowel digitaal als in print publiceren maar vooral innovatieve printtechnieken zoeken die ze combineren met ambacht.

335 pagina's, € 49,95

Marcroy Smith, People of Print
Marcroy Smith, People of Print
Print Isn’t Dead – Element 003

Print Isn’t Dead: Element 003

Naast het boek brengt het collectief het tijdschrift Print Isn’t Dead uit, het derde nummer ‘Element 003’ is net uit en borduurt verder op het boek. Met langere interviews laat het collectief zien dat print inderdaad helemaal niet dood is en dat er een grote groep mensen met veel passie omgaan met papier en inkt. Dat kunnen wij bepaald wel beamen bij het Nieuwscentrum.

80 pagina's, € 14,-

Print Isn’t Dead – Element 003
Nous Magazine #5: The Panic Issue

Nous Magazine #5: The Panic Issue (Element 004)

Het uit Manchester afkomstige Nous Magazine ‘For modern mindculture and empathic thinking’ gaat over geestesziekten en wordt gedrukt op de risograph, een wat oudere printtechniek die nu hip is. Het is een ander tijdschrift dan Print Isn’t Dead maar voor dit vijfde nummer dat over paniek gaat is het opgenomen in de People of Print-stal en heet dan ook ‘Element 004’.

Jonge kunstenaars, fotografen, illustratoren, schrijvers en dichters laten hun blik over paniek gaan. Er wordt gebruik gemaakt van steunkleuren, met name roze waardoor niet alle teksten even goed leesbaar zijn. Maar het is een prachtig afgedrukt met goed verzorgde typografie, die ergens tussen een zine en een magazine inzit. Elk nummer heeft een quote van The Smiths op de achterflap, bij dit nummer is dat ‘Honey pie, you’re not safe here’ uit het liedje ‘Panic’. Het vorige nummer was ‘The Misunderstanding issue’en is nog steeds verkrijgbaar.

153 pagina's, € 10,-

Nous Magazine #5: The Panic Issue
Nous Magazine #5: The Panic Issue

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum