Het Nieuwscentrum signaleert: Tapas, Alla Carta, Cabana en Double (30 april 2015)

30 april 2015

Deze week een verzameling tijdschriften met exotische titels die de lezer juist wel of niet op het verkeerde been zetten.

Tapas #2

Lagom #2

Tapas #2

Dit nieuwe heerlijk Spaanse foodtijdschrift laat er geen gras over groeien. We zijn nog maar net bekomen van hun fraaie eerste nummer, en nu blijkt dat ze voor ogen hebben om twaalf keer per jaar te verschijnen! Heerlijk ambitieus en voorlopig maken ze het nog waar ook. Een fraaie pasta en patat cover (sowieso een onderschatte culinaire combinatie ) en binnenin dit nummer een hulde aan brood, sushi, cowboys, honing, food art, keuken utensiliën en Kimchi.

210 pagina's, € 10,-

Tapas #2

Tapas #2

Alla Carta #6

Alla Carta #6

Alla Carta wilde vanaf het eerste nummer eerder een filosofisch magazine zijn dan een eet- en kooktijdschrift, ze hebben dan ook de ondertitel dissertations at the table laten vallen. Alla Carta is een prachtig vormgegeven onderzoek naar de betekenis van mode, kunst en fotografie in onze dagelijks leven. Wat sluimert er achter het beeld? De makers baseren zich op hun dagelijkse inspiratiebronnen - volgens henzelf schoonheid en de zoektocht naar Utopia. In reportages en interviews wordt hieraan uitdrukking gegeven.

192 pagina's, € 15,-

Alla Carta #6

Alla Carta #6

Cabana #3

Cabana #3

Dit ietwat maffe woontijdschrift wil laten zien dat overdaad helemaal niet schaadt. Een cover van stof met zilveren opdruk, binnenin glanzende pagina's afgewisseld met chique mat. In het blad interviews met designers afgedrukt op kelims, tegeltableaus in Marrakesh en tijdloze fotografie uit Japan. Heeeel veeeel barok en een beetje verstilling.

291 pagina's, € 18,-

Cabana #6

Alla Carta #6

Double #29

Double #29

Het modetijdschrift dat er geen wil zijn en in dit geval meer dan terecht, want Double is zoveel meer! Altijd originele concepten, ambigue fotografie en de gelaagde spanning tussen mode en kunst. deze keer is het Hotel Double waar ze hun gasten ontvangen. En iedereen wil langskomen: Terry Richardson, Roe Etheridge, Tina Barney, Will Self, Bromberg & Charnarin en nog veel en veel meer anderen. Het oblong formaat levert bovendien fantastische spreads op, kortom al negenentwintig nummers prijzenswaard.

286 pagina's, € 15,-

Double #29

Double #29

Delen op

€ 25,00
€ 23,50
€ 25,00
€ 23,50
pro-mbooks1 : athenaeum