Het Nieuwscentrum signaleert The Happy Reader, Toast, Lagom, Amanda Talbot's Happy

11 maart 2015

Stijlvol en vrolijk: het Nieuwscentrum signaleert The Happy Reader, Toast, Lagom en Amanda Talbots Happy.

The Happy Reader #2

The Happy Reader #2

Een prachtig concept, deze sympathieke 'bookish quarterly' van Penguin en Fantastic Man: een blad voor lezers van deze tijd, met drie elementen: kleine berichten voor boekenwurmen. Een lezer. Een boek. Dit nummer heeft als hoofdgast Kim Gordon. Een interview over haar leven en haar liefde voor lezen. Waar, hoe, wat, wanneer, haar lievelingsboeken. Maar ook haar persoonlijke levensstijl.

Het boek dat centraal staat in dit nummer is: The Book of Tea van Kakuzo Okakura. Het boek wordt uitgediept en in context geplaatst. Een filosofie van het theedrinken, etiquette, perfecte thee, Japanse cultuur, momenten van kokend water in beeld gevangen, de layout van een theeritueel in een ruimte. Kortom: een eigenzinnige kennismaking.

62 pagina's, € 5,-

The Happy Reader #2
The Happy Reader #2
Toast #1

Toast #1. A Celebration of Food and Ideas

De makers vroegen voor dit eerste nummer hun favoriete schrijvers, chefs en kunstenaars om over hun fascinatie voor eten te schrijven, te vertellen. Dus in Toast geen trends, geen recepten of restaurants. Maar wel een verhaal met illustraties over mevrouw Maigret en de buurtslager, een ultra Engels plaatsje en de lokale eetcultuur, interviews met afwassers in restaurants, een verslag van een weekje meedraaien in een toprestaurant, wijn en meer. Liefde voor eten in 119 pagina's.

119 pagina's, € 21,50 (wordt gratis thuisbezorgd)

Toast #1
Toast #1
Lagom #1

Lagom #1

Ook Lagom is een nieuwe titel. 'A celebration of the people who make a living from their passion.' Dat wil iedereen, en hier zijn mensen die het ook doen! Een imker, de beste koffie volgens Jason Gonzalez, hoe schrijf je als je een grote liefde voor de klassieke typemachine hebt, handgedrukte letters van Erik Spiekermann en Jamie Clarke, surfen voor je aan je werkdag begint is heel gezond en heel lekker bier.

Nog even de naam. Een Zweeds woord dat zoiets betekent als 'de perfecte balans'; niet te veel, niet te weinig. Ook dat wil iedereen. Let's lagom!

€ 14,95

Lagom #1
Lagom #1
Amanda Talbot, Happy: Creating Joyous Living Spaces Through Design

Amanda Talbot, Happy: Creating Joyous Living Spaces Through Design

Wat verzamelt een mens om zich heen om gelukkig te zijn? Volgens Amanda Talbot is dat een belangrijke vraag. 'I believe the perfectly designed building displays optimism, self-confidence, hope, compassion, purpose, and empathy.' Ook de vraag wat geluk eigenlijk is komt aan de orde. Het boek staat vol voorbeelden, plannen en ideeën. Licht, humor, locatie, opruimen, zintuigen, kleur; alles speelt een rol. 330 pagina's intelligent interieurplezier.

330 pagina's, € 34,95 (wordt gratis thuisbezorgd)
Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum