Liever lokaal wint Gouden Kookboek 2015

27 oktober 2015

Op 26 oktober, de eerste dag van de Kookboekenweek, is Liever lokaal. 365 dagen per jaar van Annette van Ruitenberg, René Zanderink, Elsje Bruijnesteijn en Ruth de Ruwe (fotografie) bekroond tot Gouden Kookboek van 2015, de jaarlijkse prijs voor het beste en mooiste kookboek van Hollandse of Vlaamse bodem.

Van maandag 26 oktober t/m zondag 1 november is het Kookboekenweek. Op de eerste dag van de Kookboekenweek is Liever lokaal. 365 dagen per jaar van Annette van Ruitenberg, René Zanderink, Elsje Bruijnesteijn en Ruth de Ruwe (fotografie) bekroond tot Gouden Kookboek van 2015, de jaarlijkse prijs voor het beste en mooiste kookboek van Hollandse of Vlaamse bodem.

De twee andere genomineerde titels voor Het Gouden Kookboek waren: De mijne is de beste van Filip Jans en Jurger & Sven Campens en De nomadische keuken van Raïnaraï van Laurent Med Khellout.

Het winnende kookboek Liever Lokaal is t/m 31 januari te bezichtigen in de tentoonstelling ‘Aan tafel!’ over eetcultuur in Nederland in Museum Meermanno in Den Haag.

pro-mbooks1 : athenaeum