Niña Weijers wint Opzij Literatuurprijs 2015

31 augustus 2015
| | |

Gisteren werd de Opzij Literatuurprijs uitgereikt aan Niña Weijers. Weijers ontvangt de prijs voor haar roman De consequenties.

De jury motiveerde haar keuze voor Weijers' debuutroman als volgt:

'De consequenties is een slim gecomponeerde, rijke ideeënroman vol mooie beelden en verwijzingen naar filosofie, literatuur en kunst. Weijers wisselt op volstrekt vanzelfsprekende wijze bravoure, ernst, ironie en absurdisme af. Het maakt De consequenties onweerstaanbaar.'

Dit is niet de eerste prijs die Weijers voor haar De consequenties ontvangt, eerder won ze al de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil Lezersprijs.

De Opzij Literatuurprijs, de prijs voor het beste literaire werk van een Nederlandstalige schrijfster, werd eerder gewonnen door onder anderen Saskia de Coster (2014), Manon Uphoff (2013) en Minke Douwesz (2010). Aan de prijs is een geldbedrag van € 5.000,- verbonden.

Zie ook het fragment uit De consequenties dat we eerder op deze website publiceerden en onze bespreking van het boek, de tien favorieten van Weijers en haar bijdrage over het vijftigjarige Athenaeum Boekhandel.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum