Nieuwe kookboeken, met o.a.: Jasmine en Melissa Hemsley en Yasmin Othman (maart 2015)

21 maart 2015

De Chinees-Indonesische keuken, zoete kunstwerkjes, negentiende-eeuwse patisserie, lekker zonder suiker en vegetarische wereldgerechten: onze kookboekentips voor maart!

  • Van Yasmin Othman, de auteur van Fingerfood, verscheen onlangs Atelier Confiserie. De mooie foto's en overzichtelijke recepten voor wat ELLE Eten als omschreef als 'kleurige, zoete kunstwerkjes', maken dat het water je in de mond loopt.
  • Fin de siècle patisserie is een geannoteerde facsimile-uitgave van het notitieboekje dat Hendrik Hemker van 1899 tot 1899 bijhield. Hemker was in die tijd leerling banketbakker bij Köttelbrink in de Oude Spiegelstraat. 'Het geeft een kijkje in het alledaagse banketbakkerschap gedurende de bloeiperiode van het metier,' aldus de achterflap. Een bijzondere uitgave voor de liefhebber.
  • 'Als je graag lekker eet, je goed wilt voelen en eruit wilt zien als de beste versie van jezelf, dan is dit een boek voor jou,' aldus Jasmine en Melissa Hemsley in de inleiding van hun Hemsly en Hemsly. De kunst om goed te eten. Het boek bevat veel lekkere, lichte gerechten en alles zonder suiker. Voor liefhebbers van Rens Kroes' Powerfood.
  • In The Green Kitchen Travels heerlijke vegetarische wereldgerechten van de populaire bloggers David Frenkiel en Luise Vindahl. Op Youtube zijn videorecepten van het stel te vinden.
  • Culture Cuisine Cooking: An east Java Peranakan Memoir van Paul Freedman is een uitstekende introductie in de Chinees-Indonesische keuken. Naast recepten bevat het boek prachtige foto's, bovendien zijn alle teksten in Culture Cuisine Cooking in het Nederlands, Engels en Bahasa. Op de website van de uitgever kunt u de eerste pagina's van het boek bekijken.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum