Waanzinnige packagedeal: Stilte (Toneelschuur), Arends (Dolhuys) en gratis boek

02 maart 2015

Voor € 30,- bezoekt u de film Arends bij Athenaeum Boekhandel en de theatervoorstelling Stilte in de Toneelschuur én krijgt u een gratis boek: Vader (Karl Ove Knausgård) of Dorst (Esther Gerritsen).

Op woensdag 11 maart om 19.30 uur zal in Athenaeum Boekhandel, uit de collectie van het Dolhuys, de korte film Arends vertoond worden over schrijver Jan Arends, met in de hoofdrol de in 2012 overleden acteur Jeroen Willems. In 1974 pleegde Arends zelfmoord na een leven van vallen en opstaan, worstelend met zijn depressieve stemmingen die hem geregeld in een inrichting deden belanden. In flashbacks wordt in Arends een beeld gegeven van verschillende fasen uit zijn leven.
Met een praatje door Henk Maurits en Wim Vogel plus Olivier Diepenhorst.

Daarnaast bezoekt u op een avond naar keuze de voorstelling Stilte van Toneelschuur Producties/ Olivier Diepenhorst, die van 19 t/m 26 maart en 1 en 2 mei in de Toneelschuur staat. Stilte is een duistere voorstelling over waanzin en destructie, maar die eindigt in een hartverscheurende kreet om liefde en verzoening. De voorstelling wordt gespeeld door onder anderen Tamar van den Dop, en Hein van der Heijden. De Zweedse schrijver Lars Norén onderging in de jaren tachtig psychotherapie en schreef op basis van zijn ervaringen een aantal levensechte en veelal autobiografische familiedramas. Freud in het kwadraat. De gezinnen in zijn voorstellingen staan vaak aan de onderkant van de samenleving. De familieleden keren elkaar geestelijk binnenste buiten, tot ze bij het ochtendlicht het uur van de waarheid beleven.

Het boek Vaderv an Karl Ove Knausgård is het eerste deel uit het autobiografische Mijn Strijd. Knausgård is bezig aan een roman, maar wordt geplaagd door enorme onzekerheid. Dagelijkse frustraties over het huishouden en zijn gezin nemen veel tijd in beslag en tijdens het schrijven dwalen zijn gedachten af naar zijn kindertijd. Hij vraagt zich af of hij net zon beangstigende man is voor zijn kinderen als zijn vader was voor hem. Op Athenaeum.nl publiceerden we destijds voor uit het boek.

Dorst van Ester Gerritsen gaat over een verstoorde moeder-dochter relatie. Coco en haar moeder Elisabeth zien elkaar sporadisch en lopen elkaar op een dag bij toeval tegen het lijf. De moeder vertelt tussen neus en lippen door dat ze niet lang meer te leven heeft. Coco blijft in verwarring achter. Bij haar vriend en haar vader vindt ze geen steun. Coco zal het zelf met haar moeder moeten oplossen. En laten ze daar nu geen van beiden goed in zijn. Op Athenaeum.nl publiceerden we voor uit het boek.

Dus:

Voor slechts € 30,- krijgt u:

  • de korte film Arends op woensdag 11 maart om 19.30 uur in Athenaeum Haarlem Boekhandel
  • de voorstelling Stilte van Toneelschuur Producties/Olivier Diepenhorst, van 19 t/m 26 maart en 1 en 2 mei in de Toneelschuur (voorstellingsavond naar keuze)
  • daarnaast krijgt u cadeau: Vader (Karl Ove Knausgård) of Dorst (Esther Gerritsen)

Verkooppunt: Athenaeum Boekhandel, Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem

Heeft u al een kaartje voor de voorstelling? Dan kunt u bij Athenaeum Boekhandel op vertoon van uw kaartje het verschil betalen en gebruik maken van deze packagedeal.

Delen op

€ 7,99
€ 7,99
pro-mbooks1 : athenaeum