Recensie: Vijftig boeken: The Lost Language of Cranes (1986)

17 juli 2016 , door Christine de Jong
| | |

Voor het jaar 1986 selecteerden we de coming out-roman The Lost Language of Cranes van David Leavitt. De 25-jarige gay met een Greta Garbo-stem heeft moeite om zijn ouders over zijn geaardheid te vertellen. Hij blijkt niet de enige te zijn die in een kast zit. Homofobie, zelfacceptatie: dertig jaar oud boek maar zelfs nu actueel. Het is een van de favorieten van bestelafdelingcollega Christine de Jong, en dit is haar aanbeveling.

Twee jaar eerder, in 1984, debuteerde Leavitt met Family Dancing, een bundel prachtige korte verhalen. In deze roman besluit Philip zijn ouders te vertellen dat hij homo is wanneer hij verliefd wordt op een man. Zijn vader blijkt hier met gemengde gevoelens tegenover te staan. De verwachtingen voor Leavitts eerste roman waren hooggespannen en hij maakte deze meer dan waar.

Deze zomer krijgt u 20% korting op een selectie van vijftig grote boeken - voor elk jaar van ons bestaan één. De aanbevelingen door Athenaeumcollega's zullen terug te vinden zijn onder de tag 'vijftig boeken'.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum