Recensie: Vijftig boeken: The Poisonwood Bible (1998)

11 juli 2016 , door Christine de Jong
| | |

Voor het jaar 1998 selecteerden we Barbara Kingsolvers The Poisonwood Bible, een ambitieuze roman over een Amerikaanse zendeling die in 1959 met vrouw en vier dochters naar Belgisch Kongo afreist. Een van de favorieten van bestelafdelingcollega Christine de Jong, dit is haar aanbeveling.

'If God really aims to punish you, you'll know it when He sends you not one but two sisters who are younger than you but already have memorized the entire dictionary. I just thank heavens that only one of them talks.'

Barbara Kingsolver vertelt altijd meer dan een onderhoudend verhaal en wil de lezer ook aan het denken zetten. Niet alleen het wel en wee van de familie Price, maar ook de ontwikkelingen in een voormalige Afrikaanse kolonie staan centraal in deze roman. Lees ook het lichtvoetige en ontroerende The Bean Trees.

In de zomer van 2016 kreeg je 20% korting op een selectie van vijftig grote boeken - voor elk jaar van ons bestaan één. De aanbevelingen door Athenaeumcollega's zullen terug te vinden zijn onder de tag 'vijftig boeken'.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum