Recensie: Zwierig, eigenwijs en origineel

16 september 2020 , door Reny van der Kamp
| |

Luke Edward Hall is een jonge, flamboyante Britse kunstenaar en ontwerper. Bij sommigen is hij wellicht bekend van zijn column in The Financial Times, waarin hij wekelijks allerhande ontwerpvragen behandelt. Kleur is voor hem onontbeerlijk. Hij tekent en schildert, doet interieurdesign, ontwerpt keramiek, stoffen, meubels en kleding en werkt altijd met levendige, diepe kleuren. Greco Disco. The Art and Design of Luke Edward Hall is een overzicht van zijn werk in alle facetten.

Bijzonder is dat deze kunstenaar nu al zo’n overzichtswerk publiceert, hoewel hij nog maar sinds 2015 een eigen studio heeft. Hij werd meteen opgepikt (door instanties als Burberry, Christie’s en the Royal Academy of Arts) – en terecht. Zijn werk is zwierig, eigenwijs en origineel, en vaak een mix tussen kunst en design. Hall laat zich rijkelijk inspireren door de stijl en thema’s uit de klassieke Griekse oudheid, maar verwerkt die thema’s steeds geheel op zijn eigen eigentijdse manier – vandaar de titel Greco Disco. Borstbeelden, lauwerkransen en mannelijk naakt sieren zijn objecten en collages, naast bloemen en (mythische) dieren.

>

Hier bij Athenaeum zijn we groot fan van zijn werk en ook van zijn instagram, waar hij zijn werk post maar ook gewoon foto’s uit de tuin met eindeloos veel bloemen. Kleurrijk, speels en romantisch – met het werk van Luke Edward Hall binnen handbereik wordt de wereld een stukje mooier.

Reny van der Kamp is medewerkster van Athenaeum Nieuwscentrum, docent beeldcommunicatie en textielontwerper.

Beeld © Greco Disco: The Art and Design of Luke Edward Hall, www.teneues.com, Artwork © 2019 Luke Edward Hall. All Rights Reserved. Photography By Billal Taright / © Richard Ginori

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum