Recensie: Grappig, aangrijpend, emotioneel en briljant: Nathan Hills huwelijksroman Welzijn

27 september 2023 , door Dirk Jan Veerman
| |

Welzijn (Welness, vertaald door Dennis Keesmaat en Joris Vermeulen) is het tweede boek van Nathan Hill, na het bijzonder goed geschreven en vaak grappigeDe NixTrouw schreef overDe Nix: ‘Zet Jonathan Franzen, Donna Tartt, John Irving en de beste scriptschrijvers van HBO bij elkaar en je zou iets als De Nix kunnen krijgen’. Deze keer heeft Hill zijn aandacht gericht op het moderne huwelijksleven, en dan met name de fase waarin het spannende en mooie er een beetje af is.Jack en Elizabeth zijn al twintig jaar getrouwd, nadat ze elkaar als studenten in Chicago hebben ontmoet.

‘Het enige wat ze toen wilden was de ruimte tussen hen wegnemen. En nu, hier waren ze twintig jaar later, om het terug te zetten.’

Normaliter niet per se een onderwerp waar ik warm voor loop maar Hill sleept je mee in zijn verhaal, meer dan 600 pagina’s lang. Veel verschillende onderwerpen komen voorbij: Internet, social media, algoritmen, health trackers en fitnessprogramma's, echtscheiding, open huwelijk, samenzweringstheorieën, kunst, sekten….

Welzijn is tegelijk grappig, aangrijpend, emotioneel en briljant.

Dirk Jan Veerman is boekverkoper bij Boekhandel Het Martyrium.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum