Recensie: Een Suitcase in je suitcase

30 november 2015 , door Kelli van der Waals

Je bent een moderne globetrottende vrouw, je gaat op reis en neemt mee: kaplaarzen van £ 85, leren handschoenen van £ 175, en een warme Isabel Marant-jas van £ 825. Of: een doorschijnende jurk (£ 326), een designer-bikini (£ 158) en dito zonnebril (£ 245). Suitcase snapt dat een wereldwijs tijdschrift rekening moet houden met elk seizoen op ieder halfrond. Dus staat er in het herfstnummer een pagina ‘What to pack for the sun’ naast de pagina ‘What to pack for the snow’. Zo heeft iedere lezeres wat aan de Suitcase in haar suitcase. Door kelli van der waals.

Spread uit Suitcase.

Amper budget-opties

De vrouw achter Suitcase is de 22-jarige Serena Guen. Ze wordt door de Evening Standard gerekend tot de vijfentwintig belangrijkse Londenaren onder de vijfentwintig, staat op de Burberry’s 1000 most influential Londoners list en is ook nog eens een honors student van New York University. Volgens de Suitcase-website is Guen wereldwijd de jongste hoofdredacteur van een internationaal blad. 

Spread uit Suitcase.

Niet de meest doorsnee 22-jarige, dus. Misschien dat daarom de accessoires in dit blad wat aan de prijzige kant zijn voor haar eigen leeftijdsgroep, en er op de reispagina’s wel heel veel vijfsterren-hotels, driesterren-restaurants en sjieke resorts figureren. Daar staat tegenover een strak vormgegeven blaadje met glossy én matpapieren pagina's, en een redactie die voor iedere reisbestemming die ze beschrijft veel tijd uittrekt. Suitcase selecteert voor ieder nummer een beperkt aantal steden en doet daar dan uitgebreid onderzoek naar en verslag van, met lange lijsten restaurants, winkels en barren die in een reisgids niet misstaan. Daartussen is af en toe ook een budget-optie te vinden voor de arme twintiger, maar Suitcase bestaat zeker niet alleen voor jonge blaadjes.

Spread uit Suitcase.

Zeventig is het nieuwe veertig

Spread uit Suitcase.

Dat blijkt ook uit de keuze van Zandra Rhodes voor de cover. De ‘hogepriesteres van de punk’ verfde het haar al roze tien jaar voordat Guen werd geboren. Vanaf pagina 138 vertelt ze over punk, pink, mode en kleding. En omdat Guen vindt dat zeventig het nieuwe veertig is (al moet dat laatste voor haar ook nog best oud klinken), volgt er een aantal interviews met ‘leeftijdloze’ zestigers. Als cadeautje aan de jonkies geven deze stiliste, schrijfster en twee bloggers een tip aan hun twenty-year-old self. Die moet respectievelijk niet zo onzeker zijn, niet naar haar ouders luisteren, reizen voordat de hele planeet is geasfalteerd, het grote plaatje blijven zien en niet moeilijk doen over de kleine dingetjes.

Met deze adviezen in the pocket kan de armzalige jongeling bladeren langs Bogotà, Istanbul en Singapore; lezen wat deze plekken zo bijzonder maakt; en dromen van de luxe hotels en stomende salsabarren aldaar. Een blaadje vol wensen voor later, dat je zó je koffer in schuift.

Kelli van der Waals is mediawetenschapper en freelance journalist.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum