Terug

Leesfragment

Spataderen en vijf stifttanden. Bij George Orwells 1984

In de aanloop naar het nieuwste deel, Toni Morrisons Teer, in september, publiceren we op deze site alle nawoorden bij de klassiekers in de Perpetuareeks. Bijvoorbeeld Kees Fens’ nawoord bij Tineke Davids’ vertaling van George Orwells 1984 (Nineteen Eighty Four).

1984 speelt in 1984 in de politiest…

Het liedboek

2 maart verschijnt het volgende deel in de Perpetuareeks: Petrarca's Liedboek. Kees Fens schreef er het Nawoord bij, zijn laatste tekst, wij publiceren dat voor.

Petrarca's Canzoniere of Het Liedboek is om minstens drie redenen klassiek: het vormt het schitterende begin van de renaissance in de l…

Bij Cervantes' De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha

In januari 2012 zijn alle delen van de Perpetuareeks 25% goedkoper. Reden voor Athenaeum Haarlem om vertalers en andere deskundigen uit te nodigen voor een lezingenreeks, zoals vertaalster Barber van de Pol, die 24 februari over Miguel de Cervantes Saavedra's Don Quichot komt spreken. Vanavond, ter …

De hemel is naar beneden gekomen

Dezer dagen verschijnt de postume bloemlezing uit Kees Fens' kritieken 1969-1977, De hemel is naar beneden gekomen, onder redactie van Arjan Peters en Erik van den Berg. Vannacht kunt u de proloog en 'Straat op maat' van 3 mei 1975 lezen, en uw exemplaar reserveren of bestellen.

'De hemel is naar b…

  • Pagina :
  • 1
pro-mbooks1 : athenaeum