Terug

Leesfragment

Een Italiaanse reis

Philipp Bloms Een Italiaanse reis. Een zoektocht naar de herkomst van mijn viool (Eine italienische Reise, vertaald door Wil Hansen) is een van onze Zomerboeken dit jaar! Lees hier een fragment.

Rond 1700 reisde een vioolbouwer uit de Allgäu naar Italië. Zijn naam kennen we niet, wel is een van zi…

De opstand van de natuur

Op 20 april verschijnt het nieuwe boek van Philipp Blom De opstand van de natuur. Een geschiedenis van de kleine ijstijd (1570-1700) en het ontstaan van het moderne Europa (Die Welt aus den Angeln, vertaald door W. Hansen). Lees bij ons het eerste deel van de proloog.

Aan het einde van de zestiende…

Wat op het spel staat

Op 23 oktober verschijnt Wat op het spel staat (Was auf dem Spiel steht, vertaald door W. Hansen), het nieuwe boek van Philipp Blom. Bij ons leest u alvast een fragment!

Wat als een historica over vijftig jaar terugkijkt naar het begin van de 21ste eeuw? Zij zal versteld staan dat wij - verblind do…

Alleen de wolken

3 september wordt Philipp Bloms nieuwe boek Alleen de wolken. Cultuur en crisis in het Westen, 1918-1938 (The Wars Within, vertaling Pon Ruiter en Henny Corver) gepresenteerd bij het Goethe Institut. Wij publiceren voor: ‘De Oostenrijkse hoofdstad was vele jaren niet zo dicht bij een complete burger…

Het verdorven genootschap

4 november wordt Philipp Bloms nieuwe boek Het verdorven genootschap (The Wicked Company, in de vertaling van Pon Ruiter) gepresenteerd in Spui25. Vanavond kunt u al een deel van de proloog lezen en uw exemplaar reserveren.

Het verdorven genootschap is het bijzondere verhaal van de achttiende-eeuws…

  • Pagina :
  • 1
pro-mbooks1 : athenaeum