Terug

Leesfragment

Montaigne

10 januari verschijnt Stefan Zweigs boek Montaigne, in de vertaling van Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen, met een voorwoord van Ton Naaijkens. Lees bij ons een fragment.

Stefan Zweig was door toedoen van de Tweede Wereldoorlog al uit Europa verdreven toen hij een beduimeld exemplaar in handen kre…

Het land tussen de talen. Reportages uit België

1 februari verschijnt Stefan Zweigs Het land tussen de talen. Reportages uit België, vertaald door Els Snick, geïllustreerd door Koen Broucke en met een nawoord van Piet Chielens. Wij publiceren voor.

In de zomer van 1902 reisde Stefan Zweig voor het eerst naar België. Hij bezocht de mondaine badpl…

Fantastische nacht en andere verhalen

29 november verschijnt Stefan Zweigs Fantastische nacht en andere verhalen in een nieuwe vertaling van Ria van Hengel. Lees bij ons alvast de eerste pagina's!

Stefan Zweig kwam uit een welgestelde, niet-religieuze Joodse familie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werkte hij als oorlogscorrespondent, w…

Reis naar het verleden

Deze week verschijnt Reis naar het verleden, van Stefan Zweig, in de vertaling van Liesbeth van Nes. Wij mogen de eerste pagina's van de tweetalige editie al laten lezen, en u kunt uw exemplaar al reserveren.

Na een periode van negen jaar waarin Louis vanwege de Eerste Wereldoorlog gescheiden werd …

  • Pagina :
  • 1
pro-mbooks1 : athenaeum