Heb jij dat nu ook af en toe, dat je na een college zo enthousiast bent dat je heel graag wat verder zou willen lezen over een onderwerp? Of dat je je van tevoren best een beetje meer had willen oriënteren? Specialisten van Nederlands grootste onafhankelijke academisch-culturele boekhandel hebben vanaf nu voor jou de beste artikelen, leestips en boeken verzameld!

College-Club organiseert inspirerende colleges voor young professionals gericht op het vergroten van de algemene kennis. Leer meer over de laatste ontwikkelingen in de wereld van wetenschap en business, in unieke locaties in Amsterdam, en vergroot je netwerk!

 


Dr. Mathijs Bouman over Robots, Fintech en Pessimistische Economen
wo. 14 juni 2017, 20:00 - 21:45

In 2016 verscheen het spraakmakende boek van econoom Robert Gordon, The Rise and Fall of American Growth. Het innovatiewonder is uitgewerkt, denkt Gordon. Maar klopt het wel? Zijn de uitvindingen ‘op’? Is de economische groei voorbij? Of staan we juist aan de vooravond van een ongekende technologische revolutie die de groei opnieuw zal opstuwen en de welvaart naar nooit gedachte hoogte brengt? Wat gaan nieuwe ontwikkelingen in biotech, robotica en fintech voor de productiviteit en welvaartsgroei van Nederland, Europa en de rest van de wereld betekenen?

(Locatie: VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam)

Verder lezen

Franka Couzy, 'Ook uw baan wordt geraakt door robotisering'

Cees Zweistra, 'Menselijkheid in het robottijdperk'

Koen Haegens, 'De robots komen eraan'

Maxim Februari, 'Alfa. Auto's bèta's en technologiekritiek'

MINDBOOKSATH : athenaeum