Genomineerd voor De Inktaap 2025: Sacha Bronwasser, Tiemen Hiemstra, Emy Koopman

11 april 2024
| | | | |

Voor De Inktaap 2025 zijn de boeken van Sacha Bronwasser, Tiemen Hiemstra en Emy Koopman genomineerd! Dat maakte de organisatie bekend.

De shortlist, voor het eerst een selectie uit de shortlists (niet de winnaars) van de grote literaire prijzen (al verkiest De Inktaap de BNG Bank-prijs boven De Boon), bestaat uit:

De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Het is in 2024-2025 voor het eerst dat de nominaties zijn bepaald door docenten uit het voortgezet onderwijs. Omdat zij dagelijks contact hebben met leerlingen weten ze als geen ander welke boeken hen aanspreken. De afgelopen twee weken hebben zij hun stem uitgebracht op de titels van de shortlists van de drie grote literaire prijzen; de BNG Bank Literatuurprijs, de Boekenbon Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. Voorheen werden de winnende titels van de drie grote literaire prijzen automatisch genomineerd. Nu gaan de middelbare scholieren lezen. 
Eerder wonnen Anjet DaanjeCarmien MichelsMerijn de Boer, Sander Kollaard, Nina Polak, Murat Isik, Martin Michael Driessen, Connie Palmen, Stefan Hertmans, Ilja Leonard Pfeijffer en Tommy Wieringa.

22 mei 2025 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Genomineerd voor De Inktaap 2025: Sacha Bronwasser, Tiemen Hiemstra, Emy Koopman

Delen op

€ 23,99
€ 12,99
€ 12,99
W.
€ 22,50
W.
€ 12,99
pro-mbooks1 : athenaeum