Bericht uit de boekhandel: Elly leest over een koken en moestuinen

29 maart 2020
| | | | |

De Athenaeum Boekhandels zijn open, je kunt momenteel alleen niet in alle filialen rondneuzen. Collega Elly Ooms selecteerde daarom wat mooie boeken die je kunnen helpen de eventuele verveling te verdrijven: Greenfeast, Een jaar in de moestuin en Het grote moestuinuinierboek. Bestel ze op Athenaeum.nl of haal ze (bij een van de afhaalbalies) bij onze winkels.

N.B. Op Athenaeum.nl/corona vind je meer informatie over onze bereikbaarheid en aangepaste openingstijden.

Greenfeast van culinaire ster Nigel Slater is een fijn, handzaam boekje met veel redelijk makkelijke gerechten, die je maakt met ingrediënten die bij elke supermarkt te vinden zijn. Eigenlijk sprak het voorwoord me nog het meest aan. Slater legt hierin uit dat hij al heel lang alles wat hij bij elke maaltijd eet, opschrijft in zwarte schriftjes. Van een ontbijt met yoghurt, zwarte bessen en wat muesli tot zijn avondmaal met courgettes, ricotta en pijnboompitten. Dat lijstjes maken, heerlijk!

Samen met Greenfeast kwam Lucy Chamberlains Een jaar in de moestuin binnen. Nu breekt de tijd aan waarin we kunnen zaaien en poten en voor wie altijd al zelf groenten en fruit wilde kweken, is dit misschien wel het ideale moment om dat ook daadwerkelijk te doen. Begin met wat radijs te zaaien en zet wat potjes met tuinbonen bij de verwarming en je hebt straks lekker verse groenten. In Een jaar in de moestuin vind je hier duidelijke aanwijzingen voor, veel foto's en (ook hier weer) handige lijstjes.

En dan als laatste Elbrich Fennema's Het grote moestuinuinierboek. Fennema koos voor een andere benadering dan Chamberlain. In haar boek meer tekst en minder illustraties, maar wel weer lijstjes waarmee je kunt uitzoeken welke planten voor jou als tuinier de beste zijn. Een leuk weetje: Fennema vertaalde meerdere boeken van Haruki Murakami. Zou je daar iets van terugvinden in het boek?

Elly Ooms is boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel.

Bericht uit de boekhandel: Elly leest over een koken en moestuinen

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum