Hebban Debuutprijs 2023 voor Forugh Karimi

05 september 2023
| | | |

De Hebban Debuutprijs 2023 gaat naar Forugh Karimi voor haar roman De moeders van Mahipar! Dat maakte de organisatie vorige week bekend.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten georganiseerd door lezerscommunity Hebban.nl. Hij werd in 2016 voor het eerst uitgereikt aan Lize Spit, voor Het smelt. Daarna wonnen Roxane van Iperen met Schuim der aarde (2017), Antoinette Beumer met Mijn vader is een vliegtuig (2018), Thomas Rueb met Laura H. (2019), Judith Fanto met Viktor (2020), Simone Atangana Bekono met Confrontaties (2021) en Koen Caris met Stenen eten (2022). De longlist werd door een lezersjury bepaald; de shortlist en de winnaar door een jury van boekverkopers en Hebban-redacteuren.

Lees op onze site Annetje Rubens over de roman en een fragment uit De moeders van Mahipar. De jury:

'Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon. [...] De kracht van Forugh Karimi zit verborgen in haar manier van vertellen en de afwisseling in de vorm ervan, zodat er een gevoel van urgentie ontstaat en de lezer steeds geprikkeld wordt met nieuwe vragen over deze familiegeschiedenis.

Dit waren de andere genomineerden, met de winnaar van de Boekhandelsprijs (Stokmans - Karimi was ook genomineerd). Gijs Wilbrink is ook nog genomineerd voor de Bronzen Uil.

Hebban Debuutprijs 2023 voor Forugh Karimi

Delen op

€ 23,99
pro-mbooks1 : athenaeum