Stoomcursus kunst kopen + talkshow met Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx

20 maart 2018
|

Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx schreven een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het? Op dinsdag 20 maart om 20.00 uur geven zij bij 37PK een stoomcursus kunst kopen en gaan zij in gesprek met o.a. kunstenaars Maarten Bel, Selma Hengeveld, Ralph de Jong en Ole Nieling (Bcademie) en galeriehouder Rob de Vries. 

Toegang tot de avond is gratis, maar we verzoeken u wel even te reserveren via haarlem@athenaeum.nl. Vanaf 19.30 uur bent u welkom bij 37PK, Groot Heiligland 27, Haarlem. De cursus en talkshow beginnen om 20.00 uur en vanaf 21.00 uur is er gelegenheid de expositie van Bcademie (The making of: The Making Of) te bezoeken, vragen te stellen en uiteraard de gids aan te schaffen en te laten signeren!

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Lees hier een fragment uit Ontroerend goed

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum