Literaire Salon @ Ambassade Hotel: Arnon Grunberg

19 januari 2020
| |

Tijdens de Literaire Salon @ Ambassade Hotel op zondag 19 januari, om 16.00 zal Hadassah de Boer in gesprek gaan met Arnon Grunberg over zijn boek Bezette gebieden.

Deze avond is volgereserveerd.

Arnon Grunberg (1971) is een van de belangrijkste schrijvers van Nederland. Naast romancier is hij columnist, essayist en journalist.  Zijn werk is vertaald in vele landen en meermaals bekroond.

Begin 2017 won Arnon Grunberg de Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre. Het is na de Constantijn Huygensprijs en de Frans Kellendonkprijs de derde oeuvreprijs die hij ontvangt voor zijn werk.

De Literaire Salon van 19 januari 2020 om 16.00 u. wordt gehouden ter gelegenheid van het verschijnen van Grunberg’s nieuwste roman Bezette gebieden, op 10 januari 2020. Hadassah de Boer verzorgt het interview.

Over Bezette Gebieden

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit de roman Moedervlekken (Uitgeverij Lebowski, 2016) is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost – en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël. Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem – en zijn vader – naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald. Bezette gebieden is een hartverscheurende, maar ook zeer komische roman over het verleden dat toekomst en heden overwoekert, over schuldige affaires op onschuldige plekken, en onschuldige affaires op schuldige plekken.

N.B. Eerder publiceerden wij voor uit Bezette gebieden.

pro-mbooks1 : athenaeum