Barbara Baarsma en Maarten Biermans over Duurzame financiering

04 april 2024
|

Kom naar Athenaeum Boekhandel Spui, donderdag 4 april, waar Barbara Baarsma en Maarten Biermans geïnterviewd zullen worden over hun nieuwe boek Duurzame Financiering door Maarten van Gestel.

Inloop 19.00
Start 19.30

Wees erbij! Kaarten à € 5,- zijn hier te koop.

Over Duurzame financiering 

Hoe de financiële sector vergroening van de economie kan sturen 

De financiële sector heeft een cruciale rol te vervullen bij het vergroenen van onze samenleving. Waarom lukt het de sector niet deze rol overtuigend op te pakken? Hoe kan het dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen hetzelfde willen als milieuorganisaties, maar toch tegenover elkaar staan?

Barbara Baarsma en Maarten Biermans – beiden verbonden aan de UvA – laten met economische inzichten en concrete voorbeelden zien waarom vergroening zo traag gaat en hoe de financiële sector die vergroening kan versnellen. Samen schreven zij hierover het boek Duurzame financiering (Uitgeverij Pluim).Over Barbara Baarsma 

Barbara Baarsma is hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij werkte ruim zeven jaar bij Rabobank, waar ze onder andere Rabobank Amsterdam leidde en Rabo Carbon Bank opzette. Daarvoor werkte ze bijna twintig jaar bij SEO Economisch Onderzoek. Ze vervulde nevenfuncties in de verzekerings- en pensioensector. Een centraal thema in haar onderzoekswerk is verduurzaming. Ze schreef in 2020 Nederland voedselparadijs. Vorig jaar verscheen Groene groei.

Over Maarten Biermans

Maarten Biermans is partner bij een financieringsfonds dat zich richt op het verduurzamen van de scheepvaart. Hij werkte vijf jaar bij Rabobank onder andere als Global Head Sustainable Finance. Daarvoor was hij adviseur op het gebied van verantwoord investeren. Hij doceert het vak Sustainable Finance and Impact Investing aan de UvA.

Over Maarten van Gestel 

Maarten van Gestel (1995) is klimaatredacteur voor Trouw. Afgelopen najaar trok hij deels liftend naar de klimaattop in Dubai, waarover hij verslag deed in columns en bij de NieuwsBV op Radio 1. Recent schreef hij over gaswinning op de Noordzee, fossiele subsidies en het verhaal achter Nederlands bekendste wegwerpkoffiebekertje ‘Scotty.' Eerder werkte Van Gestel voor de Volkskrant en maakte hij de verhalende podcast De Schrik van Roden.

pro-mbooks1 : athenaeum