Boekpresentatie Tom en Josephine Jongbloed, Kijk omhoog, Amsterdam!

11 juni 2024
| |

Kom naar Athenaeum Boekhandel Spui, op dinsdag 11 juni om 19.30 uur, waar Uitgeverij Spectrum Kijk omhoog, Amsterdam! van Tom en Josephine Jongbloed presenteert.

  • Inloop 19.00 uur
  • Start 19.30 uur
  • Dit evenement is gratis. 

Over Kijk omhoog, Amsterdam!

Ontdek Amsterdam met Ommetje met Tom

Tom Jongbloed, geboren en getogen Amsterdammer, vertelt zijn kinderen al hun hele leven prachtige verhalen over Amsterdam. Op jonge leeftijd ging hij op zijn fiets de stad door om allerlei mooie plekken te ontdekken, mede dankzij zijn vader, die stadsgids was. Als Tom met zijn dochter Josephine door de stad loopt, kan hij op iedere straathoek wel een mooi weetje delen. Josephine vroeg zich af hoe ze al die verhalen zou kunnen onthouden. Simpel: schrijf het op! Zo werd het Instagramaccount @ommetjemettom geboren, waar Tom en Josephine alle prachtige weetjes over de stad delen met hun volgers. Dit mooie boek met korte verhalen zit vol met weetjes over Amsterdam in de stijl die je van Tom en Josephine gewend bent, met illustraties van Lou Flór.

‘Ons doel is vooral om mensen opnieuw te leren kijken naar al het moois dat de stad te bieden heeft. In deze drukke tijden zijn we vaak te veel gefocust op onszelf en onze telefoon, en vergeten we om ons heen te kijken. Het wordt namelijk nog veel leuker om ergens te wonen als je weet waar je eigenlijk allemaal onderdeel van bent. Zoals Toms vader altijd zei: “Kijk omhoog, dan zie je het meest!”’ Tom & Josephine Jongbloed

Lees ook een fragment uit Kijk omhoog, Amsterdam!

pro-mbooks1 : athenaeum