Interview met Yvette van Boven over Van Boven in het wild

29 mei 2022
|

Zondag 29 mei 15.00 wordt Yvette van Boven geïnterviewd door boekverkoper Daan van der Valk over haar nieuwe boek Van Boven in het wild.
Er zijn natuurlijk hapjes en drankjes! Wees welkom!

Over Van Boven in het wild

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? U moet het alleen wéten en leren herkennen.

Nou: dit boek is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leert u wildpluk gemakkelijk toe te passen in uw eigen gerechten.
Vroeger was het volstrekt normaal om te koken met de natuur direct op het bord, nu zijn we daar een beetje van vervreemd geraakt. Maar nog steeds kunt u écht op élk ommetje uw jaszakken volduwen met de lekkerste planten, die vaak gewoon in het stadsplantsoen te vinden zijn. U hoeft er niet altijd helemaal voor op pad in de duinen of het bos.

Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria: ze droogde planten die ze mooi vond en plakte ze in haar vele albums. Die kinderhobby heeft ze de laatste jaren weer opgepakt: alles wat ze onderweg op haar wandelingen tegenkwam heeft ze gedroogd tussen lagen papier, karton en planken. Haar man Oof Verschuren heeft de planten én de recepten fabelachtig mooi gefotografeerd. Zo hopen Oof en Yvette opnieuw grote mensen en kleine kinderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan en daardoor weer goed naar de – vaak eetbare – natuur te kijken.

pro-mbooks1 : athenaeum