Presentatie André Platteel, Alleen de eenzamen

14 november 2019
|

Uitgeverij Magonia nodigt je met veel genoegen uit voor de presentatie van Alleen de eenzamen van André Platteel. De presentatie vindt plaats bij Athenaeum Boekhandel op het Spui in Amsterdam op donderdag 14 november vanaf 17.00. Naast de auteur zullen ook Jan van Mersbergen (auteur, recensent) en Lex Jansen (uitgever) spreken.

Toegang is gratis, RSVP voor 1 november naar: uitgeverijmagonia@gmail.com.

Over Alleen de eenzamen

Sam, een charismatische oplichter die dol is op Italiaanse maatpakken, Ford Mustangs en indianen, deinst er niet voor terug familieleden in zijn zwendelpraktijken te betrekken. Varkensvlees wordt halal verkocht en goedkope wijn voorzien van valse etiketten. Eenmaal gevlucht naar Miami wordt hij verliefd op een zwerfkind en wil hij zijn leven beteren. Als het meisje onder verdachte omstandigheden verdwijnt, keert hij terug naar Nederland in een poging de explosieve familierelaties goed te maken. Het contact met zijn zoon loopt direct uit op een drama waardoor verhoudingen verder op scherp komen te staan.

Alleen de eenzamen gaat over familieleden die verstrikt zitten in onbetrouwbare relaties, zelfs emoties worden voortdurend vervalst. Ieder familielid neemt in dit boek het woord. Daardoor wordt inzichtelijk wat de onderhuidse dynamieken zijn waardoor we diegenen die het dichtst bij ons staan vaak het hardst van ons afduwen, met eenzaamheid als gevolg.

André Platteel (1969) publiceerde zijn debuutroman Alles Hiervoor [fragment] bij De Arbeiderspers (2014); in 2016 verscheen zijn roman Net veertien [fragment] bij Magonia. Alleen de eenzamen is Platteels derde roman.

  • ‘In Net veertien kronkelen seks en dood als twee slangen om elkaar heen. André Platteel toont zich een ware erfgenaam van Jan Wolkers.’ – Onno Blom

Datum: donderdag 14 november 2019
Plaats: Athenaeum Boekhandel, Spui, Amsterdam
Tijd: Inloop vanaf 17.00 uur, aanvang 17.30, aansluitend een borrel

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum