Presentatie Boëthius, Troost in filosofie

18 april 2019
| | | | |

Uitgeverij Damon en Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum nodigen je graag uit voor de boekpresentatie van Boëthius, Troost in filosofie, vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Piet Gerbrandy, op donderdag 18 april, vanaf 17.00. Met Marije Martijn, hoogleraar Antieke Wijsbegeerte aan de VU, gespecialiseerd in Neoplatonisme, Roel Bentz van den Berg en Piet Gerbrandy.

De toegang is gratis, vriendelijk verzoek u aan te melden via mail (info@damon.nl) of telefonisch (040 - 304 60 58).

Na afloop van de presentatie is er een borrel en de mogelijkheid het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Over Troost in filosofie

Toen de Romeinse filosoof en politicus Boëthius in het jaar 523 ter dood werd veroordeeld door koning Theoderik, besloot hij de hem resterende tijd te besteden aan het schrijven van een boek. Troost in filosofie is een fascinerend, experimenteel en aangrijpend werk, waarin de verteller in zijn cel bezoek krijgt van Filosofie, die met hem discussieert over wat er in het leven echt toe doet en welke bewegingsruimte de mens heeft in een strak gereguleerd universum. De dialoog, die steeds wordt onderbroken door beschouwelijke liederen, leidt onverwacht tot een ijzingwekkende climax. 

In de Middeleeuwen was Troost een van de meest gelezen boeken, maar ook tegenwoordig werkt de combinatie van existentiële urgentie, filosofische diepte en serene poëzie nog als een ongemakkelijke betovering.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum