Presentatie: Femke van Wiggen, Olga

28 januari 2016 tot 28 januari 2016
| |

Op donderdag 28 januari vindt in onze boekhandel op het Spui vanaf 16.30 uur de boekpresentatie van Femke van Wiggens Olga. Morgen dans ik weer plaats. U bent van harte welkom.

Olga de Haas was in de jaren zestig de ster van Het Nationale Ballet. Niet eerder stond een Nederlandse danseres met zo veel bravoure op het podium. Ze had een gouden toekomst voor zich en danste met Rudolf Noerejev de sterren van de hemel. Maar terwijl haar carrière een vlucht nam, liep ze vast in haar privéleven. De Amsterdamse ontwikkelde een serieus eetprobleem, zocht wanhopig naar liefde en dook het nachtleven in om aan de druk die ze ervoer te ontsnappen.

Het Nationale Ballet had achter de schermen genoeg andere problemen en kon de tragische aftakeling van haar ooit zo briljante soliste niet voorkomen. Olga de Haas stierf een week voor haar vierendertigste verjaardag.

Olga laat zien hoe een zeer begaafde maar kwetsbare jonge vrouw zich steeds moeilijker kan handhaven binnen de genadeloze wereld van de dans. Het verhaal biedt bovendien een onthullende blik achter de schermen van Nederlands grootste balletgezelschap.

Programma:

16.30 uur Ontvangst
17.00 uur Welkom door uitgever Sander van Vlerken
17.05 uur Interview met Femke van Wiggen
17.15 uur Uitreiking eerste exemplaar
17.30 uur Proosten met auteur en mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum