Zondagochtendlezing met Atiq Rahimi in het kader van L'automne sera français

01 oktober 2017 tot 01 oktober 2017
| | |

Op zondagochtend 1 oktober wordt Atiq Rahimi geïnterviewd door Margot Dijkgraaf in Athenaeum Boekhandel op het Spui. Toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden.

Aanmelden

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur inloop
10.30 uur introductie door Margot Dijkgraaf
11.00 uur interview met Atiq Rahimi door Margot Dijkgraaf
11.30 uur gelegenheid tot het stellen van vragen
12.00 uur Atiq Rahimi signeert

Over Atiq Rahimi

In september en oktober woont en werkt Atiq Rahimi in Amsterdam. Rahimi werd in 1962 geboren in Kaboel. In 1984 ontvluchtte hij de Afghaanse oorlog en woonde hij een jaar in Pakistan. Daarna kreeg hij politiek asiel in Frankrijk. Rahimi studeerde audiovisuele communicatie aan de Sorbonne in Parijs. Hij werkt als cineast, documentairemaker en auteur. In 2008 won hij de Prix Goncourt voor zijn roman Steen van geduld.

L'automne sera français

Drie Franse schrijvers verblijven dit najaar op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds, als writer in residence in Nederland: Julia Deck, Atiq Rahimi en Olivier Rolin. Van alle drie is werk in het Nederlands vertaald. De auteurs gaan tijdens een zondagochtendlezing in Athenaeum Boekhandel Amsterdam onder leiding van Margot Dijkgraaf nader in op hun werk. De drie Franse residenties vinden plaats in het kader van de intensieve campagne die het Letterenfonds de komende twee jaar in Frankrijk voert om de belangstelling voor Nederlandstalige literatuur te vergroten. Minister Bussemaker gaf op 1 juni in Parijs het startschot voor deze campagne tijdens 'Le Boekenbal'.

 

In samenwerking met:

 

 

Delen op

7,99
MINDBOOKSATH : athenaeum