Zondagochtendlezing met Olivier Rolin in het kader van L'automne sera français

19 november 2017 tot 19 november 2017
| | |

Op zondagochtend 19 november wordt Olivier Rolin geïnterviewd door Margot Dijkgraaf in Athenaeum Boekhandel op het Spui. Toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden.

Aanmelden

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur inloop
10.30 uur introductie door Margot Dijkgraaf
11.00 uur interview met Olivier Rolin door Margot Dijkgraaf
11.30 uur gelegenheid tot het stellen van vragen
12.00 uur Olivier Rolin signeert

Over Olivier Rolin

In oktober en november verblijft de Franse auteur Olivier Rolin (1947) op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds als writer in residence in Amsterdam. Olivier Rolin is geboren in Parijs en heeft een deel van zijn jeugd in Afrika (Senegal) doorgebracht. Terug in Parijs studeerde hij klassieke literatuur. In zijn twintiger jaren voegde hij zich bij de maoïstische extreemlinkse beweging in Frankrijk, een periode die hij aanhaalt in zijn roman Tigre en papier (Seuil), vertaald in het Engels als Piper Tiger (Bison Books). Naast het schrijverschap heeft Rolin als journalist, verslaggever, literatuurcriticus en in de late jaren zeventig als hoofdredacteur bij Le Seuil gewerkt.

Zijn werk bestaat uit veel publicaties, variërend van romans en reisverhalen tot essays; waarvan veel in vreemde talen zijn vertaald. Tot nu toe zijn vier titels in het Nederlands vertaald door Katelijne De Vuyst (en Marij Elias) bij uitgeverij IJzer. Tijdens zijn verblijf in Amsterdam zal Rolin werken aan een nieuw boek; een van de vele projecten die hij overweegt, is terugkeren naar een roman-in-progress op een oneindige machine.

L'automne sera français

Drie Franse schrijvers verblijven dit najaar op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds, als writer in residence in Nederland: Julia Deck, Atiq Rahimi en Olivier Rolin. Van alle drie is werk in het Nederlands vertaald. De auteurs gaan tijdens een zondagochtendlezing in Athenaeum Boekhandel Amsterdam onder leiding van Margot Dijkgraaf nader in op hun werk. De drie Franse residenties vinden plaats in het kader van de intensieve campagne die het Letterenfonds de komende twee jaar in Frankrijk voert om de belangstelling voor Nederlandstalige literatuur te vergroten. Minister Bussemaker gaf op 1 juni in Parijs het startschot voor deze campagne tijdens 'Le Boekenbal'.

 

In samenwerking met:

 

 

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum